Εξαγορα της Olympic Air απο την Aegean Airlines

Γράφει η Ζαφειρώ Χατζοπούλου

Έσονται οι δυο εις σάρκα μία». Με τη φράση αυτή προσπαθούν ειδικοί και μη να περιγράψουν τη είδηση που ανακοινώθηκε σήμερα και επίσημα και αναπόφευκτα «ταρακούνησε» την εγχώρια επιχειρηματική σκηνή για την εξαγορά της Olympic Air- που βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του ομίλου Marfin Investment Group- από την Aegean Airlines. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ενώ το τίμημα της εξαγοράς που θα καταβληθεί τμηματικά ανέρχεται στο ποσό των 72 εκατ. ευρώ.

Οι λόγοι που οδήγησαν στην εν λόγω επιχειρηματική συμφωνία θα πρέπει να αναζητηθούν στην οικονομική κρίση και στις δυσμενείς συνέπειές της που επηρεάζουν τα οικονομικά αποτελέσματα των δύο εταιριών. Του λόγου το αληθές επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Aegean Airlines κ.  Θεόδωρος Βασιλάκης ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά «αν και οι δύο εταιρείες έχουν επενδύσει τα τελευταία χρόνια 2 δισ. ευρώ σε καινούριο στόλο, οργάνωση και καινοτόμες υπηρεσίες, ωστόσο η έλλειψη ικανού μεγέθους για να ανταγωνιστούμε σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο και η έντονη κρίση οδηγούν σε ζημιές και συρρίκνωση. Είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος πλήρους εξάρτησης της στρατηγικής μας βιομηχανίας του τουρισμού από ξένους αερομεταφορείς με σημαντικές μακροπρόθεσμες απώλειες στα έσοδα του κράτους και την απασχόληση». Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι  «η Aegean διαθέτει, ακόμη, τα οικονομικά και οργανωτικά αποθέματα για να συνθέσει τις ελληνικές δυνάμεις προς όφελος του τουρισμού μας, των εσόδων του κράτους, των εργαζομένων και των μετόχων μας. Οι σημαντικές οικονομικές συνέργειες θα μας επιτρέψουν να προσφέρουμε βελτιωμένη κάλυψη δικτύου αλλά και ακόμη πιο ανταγωνιστικές τιμές στους καταναλωτές. Ελπίζουμε ότι όλοι οι Έλληνες θα ενισχύσουν αυτή τη δύσκολη, φιλόδοξη και απόλυτα απαραίτητη προσπάθεια». .
Για την ιστορία και μόνο να αναφερθεί ότι η πρώτη προσπάθεια συγχώνευσης της Olympic Air από την Aegean Airlines είχε «απορριφθεί» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Ιανουάριο του 2011 για λόγους ανταγωνισμού, απαγορεύοντας και τη συνεργασία τους για μία διετία.

Ο  Mr Aegean                                            

Ποιος όμως είναι ο Θεόδωρος Βασιλάκης που κατάφερε να υλοποιήσει σε πράξη τις ιδέες του και με τις αποφάσεις του δημιούργησε έναν ισχυρό όμιλο που πρωταγωνιστεί σε πλειάδα τομέων της ελληνικής οικονομίας;  Σίγουρα δεν θα πρέπει να προκαλεί εντύπωση γιατί ο Mr Aegean θεωρεί ότι βασικός παράγων της επιτυχίας είναι ο ίδιος ο άνθρωπος. Το αποδεικνύει άλλωστε πρώτα από όλα ο ίδιος.

Γιος του Ευτύχη Βασιλάκη, ο οποίος είχε την ευθύνη των διανομών των καυσίμων της εταιρίας Ρέστης στο νομό Ηρακλείου, ο Θόδωρος, που γεννήθηκε το 1940, είχε από μικρός στο μυαλό του το επιχειρείν. Προτιμούσε τη δουλειά από το παιχνίδι. Έτσι, μετά το σχολείο δούλευε στα αμπέλια τα οποία βρισκόντουσαν 12 χιλιόμετρα έξω από το Ηράκλειο, ενώ  το βράδυ πουλούσε τσιγάρα και καραμέλες που νωρίτερα είχε αγοράσει. Το 1958 βρέθηκε για σπουδές στις ΗΠΑ και επιστρέφοντας στην Κρήτη το 1961 μπήκε στην οικογενειακή επιχείρηση. Η Ρέστης είχε ήδη εξαγοραστεί από την Texaco, από την οποία ο νεαρός Θόδωρος πήρε το δικαίωμα διανομής καυσίμων σε όλη την Κρήτη. Δημιούργησε, μάλιστα, ιδιόκτητο δίκτυο πρατηρίων στην Κρήτη. Το 1963 ιδρύει την Θεόδωρος Βασιλάκης ΑΕ και επεκτείνεται στο εμπόριο ελαστικών αυτοκινήτων, ποδηλάτων, τρακτέρ και σκούτερ. Λίγα χρόνια μετά, διαβλέπει την άνοδο του ελληνικού τουρισμού και συνάπτει συμβόλαιο αντιπροσώπευσης στην Κρήτη της εταιρίας ενοικιάσεων αυτοκινήτου Hertz Ιnternational. Το 1974, έπειτα από διαπραγματεύσεις που κράτησαν 48 ώρες, αγοράζει έναντι ενός δολαρίου από τους Αμερικανούς τη ζημιογόνο τότε Hertz Hellas και τη μετονομάζει σε Autohellas, μια εταιρία που θα αντιπροσωπεύει τη Hertz στη χώρα μας, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2023. Συγχρόνως, ο Θόδωρος Βασιλάκης επεκτείνεται και στην εμπορία αυτοκινήτων, εισάγοντας στην Ελλάδα Opel, Seat, Saab και Ford.

Στον τομέα των αερομεταφορών επεκτάθηκε το 1988, όταν δημιούργησε την Αεροπορία Αιγαίου, με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών αεροταξί. Η απελευθέρωση των εσωτερικών αερομεταφορών τα επόμενα χρόνια τον οδήγησε στη δημιουργία της Aegean Airlines, που δυνάμωσε πολύ το 2001, όταν συγχωνεύθηκε με την Cronus. Για τον Θόδωρο Βασιλάκη βασικός παράγων της επιτυχίας είναι ο άνθρωπος και δεν κρύβει πως τον στεναχωρεί το γεγονός ότι δεν μπορεί να γνωρίζει προσωπικά τις χιλιάδες των εργαζομένων του σε όλες τις επιχειρήσεις του. Στο πλευρό του βρίσκονται πάντα η σύζυγός του, Εμμανουέλα, και οι δυο του γιοι, Ευτύχιος και Γιώργος που αποτελούν τη φυσική συνέχεια της επιχειρηματικής οικογένειας. Για τον Θεόδωρο Βασιλάκη χόμπι είναι η συλλογή πινάκων και εκκλησιαστικών ειδών, καθώς -όπως ο ίδιος έχει πει- «η τέχνη είναι κι αυτή μια άλλη μορφή του επιχειρείν».

Σε ότι αφορά στην Aegean Airlines, αποτελεί τη δεύτερη ιδιωτική αεροπορική εταιρία της Ελλάδας και κατέχει τα πρωτεία σε επιβατική κίνηση εσωτερικού και εξωτερικού, τουλάχιστον το 2010. Ιδρύθηκε το 1987 ως Aegean Aviation από τον επιχειρηματία Νίκο Σιμιγδαλά. Το 1992 έγινε η πρώτη ιδιωτική αεροπορική εταιρεία της Ελλάδος. Όταν ο Όμιλος Βασιλάκη την απέκτησε το 1994, η Aegean ξεκίνησε πτήσεις VIP σε όλο τον κόσμο με ένα στόλο από ιδιόκτητα Learjet. Το Μάρτιο του 1999 ιδρύθηκε και επίσημα η Aegean Airlines και ξεκίνησε τις πρώτες πτήσεις της από την Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο, χρησιμοποιώντας 2 ιδιόκτητα αεροσκάφη jet Avro RJ 100 της βρετανικής BAe Systems. Το 2001 συγχωνεύτηκε με την άλλη μεγάλη ελληνική ιδιωτική αεροπορική εταιρεία Cronus Airlines και το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί η μεγαλύτερη ιδιωτική ελληνική αεροπορική εταιρεία. Στις 26 Μαΐου 2009 υπεγράφη συμφωνία για την είσοδό της στην διεθνή αεροπορική συμμαχία Star Alliance.  Οι διαδικασίες ένταξης ολοκληρώθηκαν στις 30 Ιουνίου 2010 και η Aegean είναι πλήρες μέλος της συμμαχίας.Έχει παραγγείλει συνολικά 27 αεροσκάφη τύπου AIRBUS Α320/321, τα οποία θα παραδοθούν σταδιακά έως το 2013. Τα νέα αεροσκάφη θα αντικαταστήσουν τα παλαιότερα του στόλου και θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση του δικτύου της στο εσωτερικό και στο εξωτερικό από τις βάσεις της εταιρείας στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη. Από το 2008 η Aegean έχει τον νεαρότερο στόλο στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η συνολική αξία της επένδυσης στην επόμενη τριετία για τα πρώτα 19 αεροσκάφη ξεπερνά τα 800 εκατ. δολάρια. Ο μέσος όρος ηλικίας του στόλου είναι 3,8 έτη(Απρίλιος 2011).

Οι κύριοι μέτοχοι της εταιρείας είναι: ο όμιλος εταιρειών Θ. Βασιλάκη, ο όμιλος εταιρειών Λασκαρίδη, ο κ. Γ. Δαυίδ, ο όμιλος εταιρειών Τράπεζας Πειραιώς, ο κ. Δ. Ιωάννου και ο όμιλος εταιρειών Κωνσταντακόπουλου.

Πηγή βιογραφικών στοιχείων Θ. Βασιλάκη: Αγγελιοφόρος της Κυριακής

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.