Αυξηση 4% των διεθνων ταξιδιων το 2012

 Έ ναν από τους ταχύτατα αναπτυσσόμενους τομείς της οικονομίας ακόμα και τη σημερινή εποχή της γενικότερης παγκόσμιας οικονομικής αβεβαιότητας αποτελεί ο τουρισμός. Τα διεθνή ταξίδια αυξήθηκαν και αναμένεται να ξεπεράσουν το ένα δισεκατομμύριο το 2012, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 4%, σε σχέση με την περυσινή χρονιοά. Αυτό άλλωστε αναγνωρίστηκε πρόσφατα και στη Συνάντηση των Ηγετών των G 20 στο Μεξικό τον περασμένο Ιούνιο όπου για πρώτη φορά έγινε ειδική αναφορά στον  τουρισμό, ως «όχημα δημιουργίας θέσεων απασχόλησης και οικονομικής  ανάπτυξης».

 Οι διαπιστώσεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο της Διυπουργικής Συνάντησης Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο και συμμετείχε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιαννη. Η Διυπουργική Συνάντηση οργανώθηκε από τον Παγκόσμιο  Οργανισμό Τουρισμού σε συνεργασία  με την Διεθνή Έκθεση Τουρισμού,  με θέμα «Ανοικτά Σύνορα και Ανοικτοί Ουρανοί: Ξεπερνώντας τα Εμπόδια για Ταξίδια».

 Στην Συνάντηση συμμετείχαν  ο Γενικός Γραμματέας του ΠΟΤ Dr Taleb Rifai, Υπουργοί Τουρισμού απο διάφορες χώρες, εκπρόσωποι του ιδιωτικου τομέα όπως η Fiona Jeffery Πρόεδρος της WTM, ο David Scowsill Πρόεδρος του WTTC, ο Jeff Poole της IATA, ο Michael Frenzel Πρόεδρος της TUI και πολλοί άλλοι.

                                                                                                                                                               

Ένα από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν στη Διυπουργική Συνάντηση Κορυφής ήταν η άρση των  αντικινήτρων στα ταξίδια και την διεθνή τουριστική αγορά. Συγκεκιμένα η συζήτηση επικεντρώθηκε στην άρση των εμποδίων που υπάρχουν σε τρείς βασικούς τομείς του τουρισμού όπως είναι: στις θεωρήσεις εισόδου (visa),στις αεροπορικές διασυνδέσεις και στους διάφορους φόρους και τέλη στα διεθνή αεροδρόμια. Στην παρέμβαση της η  κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη  αναφέρθηκε ιδιαίτερα  στις δράσεις που έχουν αναληφθεί  για τα θέματα αυτά στη χώρα μας, τονίζοντας ότι η νέα  τουριστική  πολιτική  της κυβέρνησης στηρίζεται στην  άρση των αντικινήτρων για τον τουρισμό, που αποτελεί  εθνική προσπάθεια  οικονομικής ανάκαμψης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.