ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 110 ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΕ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ UNILIVER

Την απόφαση της Unilever- που θεωρείται παγκόσμιας κολοσσός σε πλειάδα προϊόντων- να παράγει στην Ελλάδα 110 προϊόντα τα οποία μέχρι στιγμής παράγονται στο εξωτερικό- και τις ααυτονότητες συνέπειες στην απασχόληση γνωστοποίησε σήμερα ο διεθύνων σύμβουλος της Unilever κ. Σπύρος Δεσύλλας στη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο  υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όπως ξέρετε, η Unilever έχει αποφασίσει 110 διαφορετικά προϊόντα, κωδικοί, που παράγονταν μέχρι τώρα σε άλλες χώρες, να παράγονται στην Ελλάδα με αυτονόητες συνέπειες στην απασχόληση. Γι’ αυτό συνάντησε ο πρωθυπουργός τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας στην Ελλάδα.  Για μας είναι σημαντική η στήριξη της απασχόλησης, ιδιαίτερα σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία. Και γι’ αυτό το λόγο, ενθαρρύνουμε και υποδεχόμαστε θετικά τέτοιες πρωτοβουλίες, από όπου κι αν προέρχονται. Ξέρουμε ότι για να ξεπεράσει η Ελλάδα την κρίση, πρέπει να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα».

Unilever Australasia

Unilever Australasia (Photo credit: Wikipedia)

Παράλληλα και με νόημα δήλωσε ότι «το δημόσιο δεν μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Από τον ιδιωτικό τομέα θα δημιουργηθούν οι νέες θέσεις εργασίας. Θέλουμε, λοιπόν, να δημιουργήσουμε ένα φιλικό στην επιχειρηματικότητα περιβάλλον. Γι’ αυτό το λόγο και από την πλευρά του υπουργείου μας έχουμε προχωρήσει στην υιοθέτηση νέων αγορανομικών διατάξεων, νέων υγειονομικών διατάξεων, καταθέτουμε νομοσχέδιο για τη διευκόλυνση των ιδιωτικών και των στρατηγικών επενδύσεων, προκειμένου η Ελλάδα να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για καινούργιες δουλειές. Αλλά και για να δημιουργηθεί και στην αγορά ένα καλύτερο κλίμα για τον καταναλωτή και συνολικά για τους Έλληνες πολίτες».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.