ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ 20 HOSTED BUYERS ΕΙΧΕ Η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Thessaloniki ksenodoxoi

Τα ραντεβού πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της 28ης διεθνούς έκθεσης Philoxnia με επιλεγμένους εκπροσώπους τουριστικών γραφείων και ταξιδιωτικών πρακτορείων από την Ινδία, την Ιαπωνία, την Κίνα, τη Γερμανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βουλγαρία, την Ουκρανία, τη Ρουμανία και άλλες χώρες, στους οποίους η Ένωση Ξενοδόχων παρουσίασε αναλυτικά τα πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης ως ελκυστικού τουριστικού προορισμού για όλες τις ηλικίες. O στόχος δεν ήταν άλλος από την προσέλκυση περισσότερων τουριστών από τις παραδοσιακές και τις νέες αγορές.

Στο περιθώριο της Philoxenia 2012 η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις προτάσεις της για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης στην υπουργό Τουρισμού, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη. “Θέλουμε να ρίξουμε ιδιαίτερο βάρος στη Θεσσαλονίκη και να την προβάλουμε ξεχωριστά. Η Θεσσαλονίκη είναι γνωστή ως παραδοσιακός εκθεσιακός και συνεδριακός προορισμός και πρέπει όχι μόνο να παραμείνει ως τέτοιος προορισμός, αλλά και να αναβαθμιστεί”, τόνισε η υπουργός, αναφερόμενη τόσο στην επικοινωνιακή στρατηγική του υπουργείου για το 2013, όσο και ανταποκρινόμενη στην αγωνία των ξενοδόχων της πόλης για την υστέρηση που παρατηρείται σε επίπεδο διοργάνωσης μεγάλων συνεδρίων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, χαρακτήρισε την ιδιωτικοποίηση της Helexpo ως “χρυσή ευκαιρία για να επανατοποθετηθεί η πόλη ψηλά στον παγκόσμιο χάρτη συνεδριουπόλεων”, προσθέτοντας πως ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης έναντι των “ανταγωνιστών” της είναι η ύπαρξη και λειτουργία της μεγαλύτερης ακαδημαϊκής κοινότητας των Βαλκανίων.

“Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε. Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα”, σημείωσε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΕΞΘ κ. Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος, υπενθυμίζοντας πως η συνεδριακή και εκθεσιακή δύναμη της Θεσσαλονίκης άρχισε να φθίνει περισσότερο με την αδρανοποίηση ουσιαστικά του Thessaloniki Convention and Visitors Bureau (TCVB).

Ο κ. Θωμόπουλος επανέλαβε την πρόταση του δημάρχου Θεσσαλονίκης και προέδρου του Οργανισμού Τουρισμού κ. Γιάννη Μπουτάρη, με την οποία συμφωνεί η ΕΞΘ, δηλαδή να παραμένουν ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα περισσότερες μέρες και ώρες, προκειμένου να καταστεί η Θεσσαλονίκη ακόμα πιο ελκυστικός City Break προορισμός για Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

“Εμείς δε θέλουμε να κλείσει ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης. Στηρίζουμε το σκοπό για τον οποίο ιδρύθηκε, συμβάλλαμε με όλες μας τις δυνάμεις και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την ύπαρξή του”, σημείωσε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της ΕΞΘ κ. Δημήτριος Μουσιάδης, μιλώντας για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός, λόγω της υπόθεσης της Ryanair.

Οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων ζήτησαν την οριστική επίλυση του προβλήματος με τα υπέρογκα ποσά που πληρώνουν έναντι πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων, την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, την καταστολή του φαινομένου των παράνομων ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων με τη βοήθεια της τουριστικής αστυνομίας, τη δυνατότητα χορήγησης βίζας πολλαπλών εισόδων ιδιαίτερα για τους Τούρκους επισκέπτες, καθώς και την αναμόρφωση όλων των πυλών εισόδου στα βόρεια και ανατολικά σύνορα της χώρας.

Ειδικά για το ζήτημα που έχει προκύψει με τη μη αποπληρωμή των οφειλόμενων ποσών για τη φιλοξενία των Λίβυων τραυματιών και των συνοδών τους στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, ο κ. Θωμόπουλος έκρουσε για άλλη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι περισσότεροι ξενοδόχοι έχουν καταφύγει σε δανεισμό για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.