ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΠΑΜΙΣΟ

Σε εργαλείο στρατηγικής ενίσχυσης της εικόνας αλλά και ανάπτυξης του Μουζακίου και της ευρύτερης περιοχής, φιλοδοξεί η δημοτική αρχή να καταστήσει το θεματικό πάρκο που σχεδιάζει να «τοποθετήσει» στις όχθες του ποταμού Παμίσου.

Το σχέδιο που βρίσκεται ακόμη σε εμβρυακό στάδιο, μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική μορφή ψυχαγωγίας –αφού θα φιλοξενεί περισσότερα του ενός θέματα- και να αποτελέσει ισχυρό πόλο έλξης τουριστών, προσφέροντας ένα πλήρες πακέτο τουριστικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και οικολογικής εμπειρίας.

Η πρώτη σύσκεψη

Την Τρίτη 11 Δεκέμβρη ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός προσκάλεσε όλους τους φορείς (ΤΕΙ Ξύλου, ΤΕΙ Δασοπονίας, ΚΠΕ Μουζακίου κλπ) που μπορούν να βοηθήσουν στην επίτευξη του εγχειρήματος, προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους ώστε αυτή η πολύπλοκη και σύνθετη επένδυση που είναι τόσο διαδεδομένη μορφή ψυχαγωγίας σε ολόκληρο τον κόσμο να μπορέσει να «σταθεί» στην τοπική κοινωνία του Μουζακίου.

Όπως ειπώθηκε, θα υπάρξει διαβούλευση με τους συλλόγους των ανεμοπτεριστών, αναρριχητών, με σπηλαιολόγους και με όλους εκείνους τους συλλόγους που μπορούν να ενταχθούν στο θεματικό πάρκο. Μια πρώτη σκέψη πάντως είναι η αξιοποίηση της αριστερής όχθης του ποταμού με αθλοπαιδιές, γήπεδα και δράσεις μαζικού αθλητισμού ενώ για τη δεξιά πλευρά προτάθηκε – σε έναν περιφραγμένο χώρο- να υποδεικνύεται η καλλιέργεια εναλλακτικών φυτών αλλά και η κατασκευή σπιτιών στο πέρασμα του χρόνου (από το πλιθί έως σήμερα).

 

 

Πηγή: Εφημερίδα Γνώμη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.