ΤΡΑΜ, ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ

Volos

Καθαίρεση του αυτοκινήτου από το… θρόνο του στους δρόμους της πόλης, είναι το στοίχημα για το σύγχρονο Βόλο.

Έρευνα καταγραφής και ερωτηματολογίων που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2011 από την ΑΝ.Ε.ΒΟ. στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου MMOVE έρχεται να καταδείξει ότι το ΙΧ αυτοκίνητο αποτελεί το κυρίαρχο μέσο μεταφοράς, έχοντας κατακλύσει το δημόσιο χώρο. Κι όμως το υφιστάμενο έστω και με ατέλειες και αστοχίες δίκτυο ποδηλατοδρόμων στην πόλη αποτελεί προάγγελο για την εφαρμογή ενός Συστήματος Κοινόχρηστων Ποδηλάτων Δημοσίας Χρήσης που μπορεί να συμβάλλει στην επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας της ατμόσφαιρας.

Τα παραπάνω τονίστηκαν μεταξύ άλλων στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αστικής Βιώσιμης Κινητικότητας που πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Μαγνησίας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Αφων Δεληγεώργη και την υποστήριξη του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και φιλοξενήθηκε στο κτίριο του ΤΕΕ Μαγνησίας.

Σύμφωνα με τη Συγκοινωνιολόγο –πολιτικό μηχανικό, Ελένη Ζαχαράκη, το ΙΧ εξακολουθεί να αποτελεί το κυρίαρχο μεταφορικό μέσο με ένα ποσοστό χρήσης της τάξης του 70%. «Συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι η διόγκωση της περιβαλλοντικής υποβάθμισης των πόλεων αλλά και η ουσιαστική επιβάρυνση του εισοδήματος των νοικοκυριών για υπηρεσίες μεταφορών. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η επιβάρυνση αυτή ανέρχεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο στο 14%», τόνισε. Όπως πρόσθεσε το λανθασμένο μοντέλο ανάπτυξης υποδομών, έχει δώσει απόλυτη προτεραιότητα στο αυτοκίνητο, έχει εξαντλήσει το χώρο, έχει περιορίσει τους ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους και το αστικό πράσινο μέσα στις πόλεις και έχει καλλιεργήσει συγκεκριμένες συμπεριφορές και νοοτροπίες. «Τα στοιχεία ουσιαστικά αποδεικνύουν πόσο μακριά βρισκόμαστε ακόμη από το όραμα της βιώσιμης κινητικότητας», υπογράμμισε η ίδια. Από το συγκεκριμένο… μοντέλο δεν αποκλίνει ο Βόλος. Σύμφωνα με έρευνα της ΑΝΕΒΟ που παρουσιάστηκε στο συνέδριο από τον πολιτικό μηχανικό, Βασίλη Σγουρή, το ΙΧ αυτοκίνητο αποτελεί το κυρίαρχο μέσο μεταφοράς, έχοντας κατακλύσει το δημόσιο χώρο. Το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της πόλης εκδηλώνεται κυρίως στο πρόβλημα στάθμευσης. «Το πρότυπο κινητικότητας που κυριαρχεί μεταξύ των κατοίκων, η χαλαρή αστυνόμευση και η έλλειψη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα είναι οι βασικοί λόγοι για τη σημερινή κατάσταση», σημείωσε ο κ. Σγουρής, τονίζοντας την ανάγκη απομάκρυνσης του ΙΧ από το κέντρο της πόλης, ιεράρχησης του οδικού δικτύου, ενίσχυσης των μετακινήσεων με ήπια μέσα, βελτίωση της εξυπηρέτησης και χρήσης αστικών λεωφορείων αλλά και ανάπτυξης πρωτοβουλιών για την αλλαγή νοοτροπίας σε θέματα μετακίνησης και στάθμευσης στην πόλη. Στο πλαίσιο αυτό θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα Ταμείο Βιώσιμης Κινητικότητας με πόρους από τις εισπράξεις του ΣΕΣ, τέλη και πρόστιμα κατάληψης κοινόχρηστων χώρων που θα διατίθενται σε έργα βελτίωσης του δημόσιου χώρου και πολιτικές ενίσχυσης των ήπιων μέσων μεταφοράς αλλά και η δημιουργία ενός Παρατηρητηρίου Κινητικότητας, ως συμβουλευτικού θεσμού.

ΔΩΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΜΕΤΡΩΝ

Δωδεκάλογο μέτρων για την επίτευξη του στόχου της βιώσιμης κινητικότητας πρότεινε ο συγκοινωνιολόγος μηχανικός, Εμ. Βουγιούκας, στηριζόμενος στο παράδειγμα της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον κ. Βουγιούκα θα μπορούσε να αναπτυχθεί ένα ενιαίο ευφυές σύστημα κομίστρου για τις συγκοινωνίες, να δημιουργηθούν λεωφορειοωρίδες, να εκπονηθεί πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για αποθάρρυνση της αλόγιστης χρήσης ΙΧ, να προωθηθεί η δημιουργία τραμ, συστήματος θαλάσσιων συγκοινωνιών στον Παγασητικό, να γίνουν πεζοδρομήσεις και αναπλάσεις. Μεταξύ των μέτρων, προβάλλει και το Σύστημα Κοινόχρηστων Δημοσίων Ποδηλάτων, που παρουσίασε ο συγκοινωνιολόγος μηχανικός, Κων. Πετράκης, ο οποίος υποστήριξε ότι η παράδοση του Βόλου στη χρήση του ποδηλάτου αλλά και το υφιστάμενο δίκτυο, αποτελούν προάγγελο της επιτυχίας ενός τέτοιου συστήματος. Βάση αυτού, ο πολίτης θα μπορεί να μισθώνει ποδήλατο από κεντρικούς σταθμούς διάθεσης ποδηλάτων για να κινείται στην πόλη, ενώ το μέτρο αναμένεται να είναι ελκυστικό τόσο για φοιτητές όσο και για τουρίστες που επισκέπτονται το Βόλο. Προτάθηκαν μάλιστα σταθμοί κατά μήκος του παραλιακού μετώπου, έξω από σχολεία, έξω από τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες, στα σημαντικότερα τοπόσημα, στο ΚΤΕΛ, τον ΟΣΕ και στις στάσεις λεωφορείων, στο Πανεπιστήμιο, σε πλατεία και πάρκα, θέατρα, κινηματογράφους και μουσεία.

 

 

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.