ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΩΣ «ΠΟΛΗ 12 ΑΣΤΕΡΩΝ» ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ

 


Την τιμητική διάκριση και το βραβείο της «Πόλης 12 Αστέρων – 12 Star City», απένειμε – για δεύτερη συνεχή χρονιά στον Δήμο Χανίων – το Συμβούλιο της Ευρώπης, με αφορμή την επιτυχημένη συμμετοχή του Δήμου, το περασμένο έτος, στις πανευρωπαϊκές εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας (Ε.Ε.Τ.Δ.).

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Χανίων, πραγματοποίησε από τις 15 έως τις 21 Οκτωβρίου 2012 μια σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις σχετικές με το κεντρικό θέμα της διοργάνωσης, που ήταν «Τα ανθρώπινα δικαιώματα εδραιώνουν περισσότερο ενσωματωμένες κοινότητες». Το εν λόγω βραβείο πήραν – εκτός από τα Χανιά – και άλλες 16 πόλεις απ’ όλη την Ευρώπη1 σε σύνολο 130 και πλέον συμμετεχόντων φορέων και οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σχολιάζοντας την εν λόγω διάκριση ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων και συντονιστής των δράσεων που έλαβαν χώρα στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας, κ. Γαβριήλ Κουρής, επισημαίνει πως «η διάκριση που έλαβε ο Δήμος μας – για δεύτερη συνεχή χρονιά – από το Συμβούλιο της Ευρώπης αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τα Χανιά και ταυτόχρονα μια αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλλει ο Δήμος και η Δημοτική Αρχή των Χανίων για την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και τη διαμόρφωση διχτύων ασφαλείας για όσους έχουν ανάγκη σε τοπικό επίπεδο».

Σύμφωνα με τον κ. Κουρή «κατά τη διάρκεια της Ε.Ε.Τ.Δ., πολίτες των Χανίων – όλων των ηλικιών – είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν δράσεις σχετικές με την προστασία και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αντιλαμβάνοντας ταυτόχρονα τη σημασία της τοπικής διάστασης στην επίτευξη αυτού του στόχου». «Τέλος, είναι πολύ σημαντικό – και αυτό είναι ένα στοιχείο που αξιολογήθηκε θετικά από το Συμβούλιο της Ευρώπης – ότι ο Δήμος Χανίων, σχεδιάζει και υλοποιεί νέα έργα και δράσεις που συμβάλλουν έμπρακτα στην αντιμετώπιση και αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού και στην προώθηση των κοινωνικών δικαιωμάτων και της ισότητας των φύλων» καταλήγει ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.