
Αυξάνονται οι επισκέψεις ξένων και δεν είναι… τουρίστες, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το RE+D Magazine. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται στην Αθήνα κορυφαία στελέχη ξένων funds τα οποία έχουν έρθει σε επαφές με τράπεζες, ξενοδόχους και στελέχη του κρατικού μηχανισμού.
Στόχος τους είναι να διερευνήσουν τις ευκαιρίες που κρύβονται στην Ελλάδα και να προχωρήσουν σε distress αγορές. Τα ραντεβού έχουν κλειστεί εδώ και καιρό καθώς τραπεζίτες από τις 4 συστημικές τράπεζες (ιδιαίτερα εκείνες που είναι υπό τον έλεγχο του ΤΧΣ) σκέφτονται να προχωρήσουν σε πωλήσεις μη τραπεζικών δραστηριοτήτων αλλά και πακέτων κόκκινων (κι όχι μόνο) δανείων.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα «κοράκια» των αγορών έχουν βάλει στο μάτι ξενοδοχειακές μονάδες πέντε αστέρων σε όλη την Ελλάδα αλλά και πακέτα μετοχών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο.
Οι ξένοι έχουν βάλει στο μικροσκόπιο και την ελληνική οικονομία αλλά και την πολιτική κατάσταση καθώς τα πρώτα πράγματα που ρωτούν είναι αν θα εμφανιστεί ξανά το Grexit (ήδη τελευταίες έρευνες ξένων εταιρειών μιλούν για πιθανότητα 30%) αλλά κι αν θα υπάρξει σταθερότητα στην κυβέρνηση.
Θεωρούν τέλος ότι από τον Σεπτέμβριο, αν δεν προκύψει κάποια άλλη έκπληξη, θα γίνουν πολλές συμφωνίες που μπορούν να αλλάξουν το κλίμα στην αγορά. Συμφωνίες οι οποίες μπορεί να σχετίζονται και με δημόσια asset.