24 ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ALL INCLUSIVE ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Δεν θα πρέπει να προκαλέσει εντύπωση εάν ανάλογα δίκτυα δημιουργηθούν και συσταθούν σε άλλους δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας μικρά σε δυναμικότητα καταλύματα αλλά και επιχειρήσεις που έχουν άμεση σχέση με τον τουρισμό εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για το all in με την προτίμηση του οποίου οι ξένοι τουρίστες «μένουν μέσα στα ξενοδοχεία, δεν γνωρίζουν τον προορισμό και δεν επισκέπτονται μουσεία, καφετέριες, ταβέρνες κλπ», σημειώνουν δηκτικά.
Σε ότι αφορά στο Δίκτυο Κρητικής Διαμονής «Κρητική Φιλοξενία» είναι, όπως διαβάζουμε στο flashnews.gr, μια συλλογική προσπάθεια τουριστικών επιχειρηματιών του Ν. Ηρακλείου με τη συμμετοχή ενοικιαζομένων διαμερισμάτων & δωματίων, μικρών ξενοδοχείων και λοιπών συναφών τουριστικών επιχειρήσεων.

Σκοπός του Δικτύου είναι η προώθηση μιας νέας μορφής τουρισμού, του τουρισμού εμπειρίας. Ο επισκέπτης μας θα βιώνει την οικογενειακή φιλοξενία και την Κρητική διατροφή, θα γνωρίζει την παράδοση και τον πολιτισμό της Κρήτης μέσα από την εναλλαγή πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εμπειριών.

Κοινή προβολή και διαφήμιση σε εξειδικευμένους τουριστικούς πράκτορες και σε τουριστικές εκθέσεις, αξιοποίηση των διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης, ανάπτυξη ενιαίου ηλεκτρονικού συστήματος κρατήσεων με δυνατότητα αγοράς πλήρους πακέτου υπηρεσιών (διαμονή, διατροφή, εισιτήριο, εκδρομές, ενοικιάσεις αυτοκινήτων κλπ.) και ενιαία τιμολογιακή πολιτική, είναι οι κύριοι στόχοι του Δικτύου.

Τα 24 Μέλη που συμμετέχουν σήμερα, εκτείνονται γεωγραφικά σε ολόκληρο το Νομό Ηρακλείου (από την Αγία Πελαγία ως τη Χερσόνησο και τα Μάλια αλλά και ως την Ψαρή Φοράδα στα νότια παράλια), έχουν ορίσει κοινές προδιαγραφές υπηρεσιών και υποδομών και έχουν καταρτίσει Εσωτερικό Κανονισμό Συνεργασίας Μελών, που αποτελεί ένα είδος κώδικα δεοντολογίας και ορθής τουριστικής πρακτικής. Παράλληλα, λειτουργεί ήδη η ιστοσελίδα του Δικτύου http://www.increte.eu.

Ο επόμενος στόχος, που θα βοηθήσει το Δίκτυο στην προσφορά ολοκληρωμένου πακέτου υπηρεσιών, είναι πέρα από την αύξηση των μελών και η δημιουργία συνεργειών ανάμεσα στις επιχειρήσεις-μέλη και σε συναφείς τουριστικές επιχειρήσεις, όπως επιχειρήσεις εστίασης με πιστοποιημένη Κρητική κουζίνα, τοπικά τουριστικά γραφεία εναλλακτικού τουρισμού, γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων, μουσεία, οινοποιεία κλπ.

Το Δίκτυο έχει ήδη αποκτήσει τη μορφή αστικής εταιρείας και πρόκειται να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Κρήτης. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί ενημερωτικές συναντήσεις σε Επιμελητήρια άλλων νομών με αρμόδιους φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες, ενώ και το ενδιαφέρον των τουριστικών επιχειρηματιών απ’ όλους τους κλάδους για τη συμμετοχή τους είναι έντονο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.