ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ

Το καλοκαίρι εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν οι πρώτες πτήσεις από το υδατοδρόμιο της Βεγορίτιδας, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο  δήμαρχος Αμυνταίου Μάκης Ιωσηφίδης, με αφορμή τη σημερινή  παρουσίαση του πλάνου για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου, που πραγματοποιήθηκε  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου, παρουσία του υφυπουργού  Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλου.

Ο κ. Ιωσηφίδης σημειώνει ότι την εκπόνηση του φακέλου για την αδειοδότηση του  υδατοδρομίου έχει αναλάβει η ιδιωτική εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια».

Προβλέπεται ότι οι σχετικές μελέτες θα ολοκληρωθούν μέσα σε ένα τρίμηνο καθώς  υπάρχουν ήδη κάποιες από τις βασικές υποδομές, όπως η πλωτή εξέδρα, όπου θα  «δένουν» τα υδροπλάνα και οι προσβάσεις προς το  συγκεκριμένο σημείο.

«Το ενδιαφέρον του κόσμου της περιοχής για τη σύνδεσή της με υδροπλάνα με την υπόλοιπη χώρα είναι  τεράστιο δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε έναν ακριτικό τόπο που αντιμετωπίζει  μεγάλες δυσκολίες οδικής σύνδεσης με την υπόλοιπη Ελλάδα. Τα υδροπλάνα  λειτουργούν σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, ανεξάρτητα από καιρικές συνθήκες, ενώ  έχουν τη δυνατότητα να προσγειώνονται και στην ξηρά, σε αεροδρόμια που υπάρχουν  και λειτουργούν και όχι μόνο σε θαλάσσιους ή λιμναίους χώρους» προσθέτει και δεν  παραλείπει να αναφέρει τις θετικές εξελίξεις στο νομικό πλαίσιο για τις  αδειοδοτήσεις των υδατοδρομίων.

«Πιστεύουμε ότι η αδειοδότηση του υδατοδρομίου της Βεγορίτιδας θα είναι η  πρώτη που θα δοθεί στην Περιφέρεια και ότι οι πρώτες πτήσεις θα γίνουν εντός του  καλοκαιριού» τονίζει ο κ. Ιωσηφίδης και διευκρινίζει ότι φορέας λειτουργίας του  νέου εγχειρήματος θα είναι ο δήμος  Αμυνταίου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.