ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΘΑ ΙΔΡΥΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ODIN AVIATION

Μπαίνει στην αγορά με πτήσεις charter για Ευρώπη, Ισραήλ και Ρωσία.

Σε ένα χρόνο από σήμερα, την 1Μαΐου 2015, θέλει να αρχίσει να πετάει από την Ελλάδα προς ευρωπαϊκούς προορισμούς, Ισραήλ και Ρωσία, η αεροπορική εταιρεία πτήσεων charter που θέλει να συστήσει η τουρκική εταιρεία «Odin Aviation», του επιχειρηματικού ομίλου «Αtreus Group», αποκαλύπτει η Άννη Καρολίδου στη voria.gr

 

«H εταιρεία θα είναι ελληνική, θα έχει hub στην Αθήνα και θα στηριχθεί κυρίως σε τουρκικά κεφάλαια. Έχουμε ήδη εκπονήσει μελέτη βιωσιμότητας και οικονομικό σχεδιασμό και είμαστε στη φάση διερεύνησης των τυπικών διαδικασιών. Στις επόμενες ημέρες θα έχουμε σχετική συνάντηση στο υπουργείο Μεταφορών», αποκάλυψε στη Voria.gr o πρόεδρος της εταιρείας Σερκάν Γιαζίκιογλου.

Όπως είπε ο Τούρκος επιχειρηματίας, η υπό σύσταση εταιρεία θα ξεκινήσει με την υλοποίηση επένδυσης ύψους 4-5 εκατ.δολ., ενώ υπάρχει από πλευράς «ODIN Avation» επιθυμία προσέλκυσης και ελληνικών κεφαλαίων, μέσω συνεργασίας με εταίρο που θα κατέχει μειοψηφικό μετοχικό κεφάλαιο στο νέο αερομεταφορέα.

Η εταιρεία, που θα έχει έδρα στην Αθήνα, σχεδιάζεται να αρχίσει πτήσεις το Μάϊο του 2015 με δύο αεροσκάφη Airbus A320, τα οποία στη πενταετία θα αυξηθούν σε πέντε.

Να σημειωθεί ότι η «ODIN Aviation», που έχει έδρα την Κωνσταντινούπολη, επενδύει στις αερομεταφορές στο Ιράκ και ειδικότερα στη περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν ( Ερμπίλ), όπως και στη Δυτική Αφρική (π.χ. Νιγηρία), ενώ επίσης παρέχει υπηρεσίες αερομεταφοράς με ελικόπτερα, αλλά και υποστήριξης γύρω από τις αεροπορικές μεταφορές.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Γιαζίκιογλου, επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη με την αποστολή της TUGIAD, της Ένωσης Νέων Επιχειρηματιών της Τουρκίας. Με αφορμή την εκδήλωση που έγινε πριν από λίγες μέρες, ο διευθυντής της Turkish Airlines για τη βόρειο Ελλάδα, ενημέρωσε ότι από 1ης Μαΐου μπαίνει και δεύτερη καθημερινή πτήση στη διαδρομή Θεσσαλονίκη-Κωνσταντινούπολη, έτσι που οι Τουρκικές Αερογραμμές, στα τρία χρόνια που πετάνε από Θεσσαλονίκη, αύξησαν τις πτήσεις τους από 4 την εβδομάδα, σε 14.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.