ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ «ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΣ» ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ;

 

 

Το ερώτημα καίριο και κρίσιμο καθώς η Κίνα έχει εξελιχθεί σε παγκόσμια δύναμη στη διεθνή τουριστική αγορά και οι κάτοικοι της πολυπληθούς χώρας που αποφασίζουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό προκειμένου μεταξύ άλλων να συνδυάσουν τις διακοπές με το shopping- καθώς το κόστος αγοράς διαφόρων ειδών, κυρίως πολυτελείας είναι ακριβότερο στην πατρίδα τους- συνεχώς αυξάνεται. Η εξέλιξη αυτή σε συνάρτηση με τη διαπίστωση ότι ο ο εξερχόμενος από την Κίνα τουρισμός διακρίνεται για την οικονομική του ευμάρεια και το… πλούσιο πορτοφόλι του – υπολογίζεται ότι ξοδεύουν περισσότερα από 100 δισ. δολάρια στο εξωτερικό-παρακινεί πολλές χώρες της υφηλίου να στοχεύσουν με ειδικά προγράμματα, δράσεις, ενέργειες, πρωτοβουλίες στην προσέλκυση της εν λόγω αγοράς. Ο ανταγωνισμός αναμένεται να ενταθεί καθώς ολοένα και περισσότεροι Κινέζοι αποφασίζουν να ταξιδέψουν μόνοι τους, επιδιώκοντας να ανακαλύψουν περισσότερα μέρη και brands, ενώ τα άτομα ηλικίας 25-44 ετών αποτελούν το 67% του κινέζικου πληθυσμού.

Καθοριστικό ρόλο στη λήψη της απόφασής τους για τον προορισμό των διακοπών τους και του shopping παίζουν, σύμφωνα  με την κινέζικη εταιρία Kawo- που ειδικεύεται στο marketing και στη δημιουργία ελκυστικών- για τις ενδιαφερόμενες εταιρίες- λογαριασμών στα κινέζικα social media-  τρεις σημαντικοί παράγοντες:

1) Η βιομηχανία του shopping αποδεικνύεται ιδιαίτερα ενεργής στα κινέζικα social media. Με αποτέλεσμα, τα λιγότερα γνωστά brands να έχουν τη δυνατότητα επιθετικής προβολής και προώθησής τους στην Κίνα, να γίνουν γνωστά στο ευρύ κοινό της χώρας και ο ανταγωνισμός να ενταθεί περαιτέρω και με τις καθιερωμένες μάρκες. Η πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικές με προορισμούς για ψώνια στο εξωτερικό, επιτρέπει στους Κινέζους τουρίστες να προγραμματίσουν, να συγκρίνουν σε πραγματικό χώρο, να μοιραστούν τις εμπειρίες τους από το shopping σε ξένες αγορές, να ελέγξουν τ ις τιμές, να ανταλλάξουν φωτογραφίες κλπ.

2) Οι επισκέψεις των Κινέζων τουριστών δεν περιορίζονται στις μεγάλες πόλεις και στα brands. «Εξοπλισμένοι» με τη γνώση και την εμπειρία που διαθέτουν, οι Κινέζοι τουρίστες επισκέπτονται εκτός από τα μεγάλα εμπορικά κέντρα στην Νέα Υόρκη και στο Λος Άντζελες, προαστιακά εμπορικά κέντρα outletmalls. Γεγονός που φυσικά δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τις εταιρίες λιανικής- Outlet πώλησης που γίνονται δεκτικές στο παζάρι αλλά ακόμα το brand προτιμάται από τους εν λόγω αγοραστές.

Επιπλέον, παρατηρείται αυξανόμενο ενδιαφέρον για την πραγματοποίηση μεμονομένων ταξιδιών από κατοίκους της από ασιατικής χώρας θέλοντας να ικανοποιήσουν την ολοένα και μεγαλύτερη επιθυμία τους να εξερευνήσουν και άλλους προορισμούς- πέρα από τις μεγάλες πόλεις- και να ανακαλύψουν και άλλα brands.

3) Οι Κινέζοι ταξιδιώτες έχουν εκφράσει το ολοένα και αυξανόμενο ενδιαφέρον τους για τομείς όπως: η εξαιρετική κουζίνα και γαστρονομία, τα τυχερά παιχνίδια και οι εμπειρίες. Μια πρόσφατη έρευνα της χρηματιστηριακής εταιρίας CLSA ανέδειξε ότι περισσότερο από άλλους τουρίστες στο εξωτερικό, οι Κινέζοι ταξιδώτες ενδιαφέρονται ολοένα και περισσότερο για high- end εστιατόρια και διασκέδαση. Προορισμοί όπου η πραγματοποίηση shopping είναι εύκολα προσβάσιμη και διαθέτουν ωραία μέρη για φαγητό, κατάλληλους χώρους για τυχερά παιχνίδια και παραστάσεις είναι, σύμφωνα με την έρευνα, ελκυστικοί προορισμοί για να επισκεφτούν οι Κινέζοι τουρίστες.

Ο πίνακας που ακολουθεί θα σας «μυήσει» στη φιλοσοφία, στις προτιμήσεις, στις εξελίξεις κλπ. του κινέζικου, κυρίως εξερχόμενου, τουρισμού!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.