ΠΟΛΥΣΧΙΔΕΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ ΤΟ EMFASIS FOYNDATION ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΥΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο ήλιος ανέτειλε φωτεινός και λαμπερός στο γαλάζιο ουρανό του Ντουμπάι την περασμένη Παρασκευή, 28 Μαρτίου όταν κάπου κοντά στην περιοχή Safa 1 στην καρδιά του Ντουμπάι, μια μεγάλη ομάδα Ελλήνων συναντήθηκε στο 1ο μίνι Ελληνικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου που διοργανώθηκε ποτέ στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το μόνο που επιθυμούσαν ήταν να στείλουν με αυτό τον τρόπο το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης στους συμπατριώτες τους στην Ελλάδα, που εξακολουθούν να βιώνουν μία από τις βαθύτερες κοινωνικοοικονομικές κρίσεις στην ιστορία της χώρας τους.

Εκατοντάδες μέλη της Ελληνικής κοινότητας, δήλωσαν με την παρουσία τους, ότι εξακολουθούν να νοιάζονται βαθιά για τη χώρα τους και την τύχη της. Το ελληνικό στοιχείο στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα και των γειτονικών χωρών (Κατάρ, Σαουδική Αραβία) έχει αυξηθεί δραματικά τους τελευταίους 12 μήνες. Η οικονομική ύφεση, σε συνδυασμό με μια ζοφερή προοπτική για το μέλλον, αναγκάζει χιλιάδες Έλληνες επαγγελματίες να μεταναστεύουν σε όλο τον κόσμο, από την Αυστραλία μέχρι τις ΗΠΑ, σε αναζήτηση μιας καλύτερης εργασιακής ευκαιρίας και ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον. Μια σειρά από αξιόλογους επαγγελματίες του τραπεζικού και χρηματοπιστωτικού τομέα, μηχανικοί, γιατροί, επαγγελματίες του τουρισμού και των ξενοδοχειακών καθώς και άλλοι πολλοί ειδικοί, δεν έχουν άλλη επιλογή το να ακολουθήσουν μια καριέρα μακριά από την Ελλάδα, η οποία χάνει σταδιακά τα πιο ικανά παιδιά της προς όφελος του υπόλοιπου κόσμου.

Το ίδρυμα Emfasis Foundation, Αστική Μη Κερδοσκοπική εταιρεία, ιδρύθηκε το 2013 από Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό, με σκοπό να προσφέρουν τη δική τους απάντηση στα κρίσιμα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα των συμπολιτών τους, όπως η ανεργία, η αστεγία, υγειονομικής περίθαλψης απόρων, ήταν ο διοργανωτής αυτής της προσπάθειας. Η Μαρία Καρρά, ιδρύτρια της Emfasis, η οποία ζει και εργάζεται στο Ντουμπάι επί σειρά ετών, διευκρινίζει: «Έχουμε ηθική υποχρέωση να σταθούμε δίπλα σε όλους τους Έλληνες πολίτες που έχουν πληγεί ψυχολογικά και οικονομικά τα τελευταία χρόνια. Το γεγονός του ότι ζούμε μακριά από την Ελλάδα δε μας “απαλλάσσει» από το να συνεισφέρουμε με οποιονδήποτε τρόπο μπορούμε κι όχι πάντα χρηματικά. Κάθε μικρή πράξη φροντίδας, κάθε χειρονομία, είναι αρκετή για να τονώσει το ηθικό όσων έχουν καταλήξει στο κοινωνικό περιθώριο έχοντας χάσει τα πάντα.

Λέγεται ότι υπάρχει μία ακόμα Ελλάδα έξω από την Ελλάδα. Κάθε ένας από εμάς μπορεί να βοηθήσει κάποιον που το χρειάζεται, να τον κάνει να αισθανθεί σημαντικός και ότι δεν έχει λησμονηθεί.» πρόσθεσε η κυρία Καρρά.

Οι 8 ομάδες (ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ, ΚΑΦΕΝΕΙΟ, ALUMIL M.E., ADAM SHIPPING, MARK & GEORGE, IMI GROUP M.E., ΞΕΜΠΑΡΚΟΙ, PUBLIC CAFÉ ), αποτελούμενες κυρίως από Έλληνες παίκτες, έπαιξαν με όλη τους την ψυχή για περίπου 4 ώρες. Φίλοι, οικογένειες και πολλά παιδιά παρακολούθησαν με αφοσίωση το πάθος των ομάδων μέσα μια ζεστή ατμόσφαιρα.

O κρίσιμος τελικός μεταξύ των ομάδων Ἑλληνάρες῾και ῾PublicCafé” κρίθηκε στα πέναλτι. Οι πρωταθλητές Public Café, χόρεψαν ζεϊμπέκικο υπό τις επευφημίες των παρισταμένων, ενώ δό θηκε η υπόσχεση για περισσότερες εκδηλώσεις της κοινότητας μέσα στους επόμενους μήνες, ενισχύοντας την ενότητά των Ελλήνων, επιδεικνύοντας τη γενναιοδωρία της καρδιάς τους.

«Ένιωσα υπερήφανη για το πως συσπειρώθηκαν όλοι σήμερα για να τιμήσουν τη χώρα τους. Μέσα σε μία θετικά ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, ήταν έντονη η επιθυμία από όλους τους παρόντες να λάβουν ενεργό ρόλο και να στηρίξουν τη χώρα μέχρι αυτή να μπορέσει να στηθεί και πάλι στα πόδια της. Η Εmfasisθα συνεχίσει να ενημερώνει και να συντονίζει τέτοιες προσπάθειες στα Εμιράτα καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής”, δήλωσε η Μαρία Καρρά.

Τα έσοδα του ποδοσφαιρικού αυτού τουρνουά θα διατεθούν άμεσα στα προγράμματα στήριξης της Emfasis Foundation για την κάλυψη αναγκών αστέγων και άπορων οικογενειών που εξυπηρετεί η οργάνωση όπως και στην ενίσχυση της κοινωνικής εργασίας στο δρόμο. Σε αυτούς τους ανθρώπους παρέχουμε τροφή, ρουχισμό και είδη προσωπικής υγιεινής καθώς και ψυχολογική στήριξη, ενώ ταυτόχρονα σχεδιάζουμε τις ενέργειες για την ποιοτική βελτίωση της ζωής τους

H EMFASIS FOUNDATION είναι το πνευματικό δημιούργημα μιας ομάδας Ελλήνων πολιτών, μόνιμων κατοίκων του εξωτερικού, το οποίο υλοποιείται από μία ομάδα Ελλήνων κοινωνικών επιστημόνων και πλαισιώνεται από εθελοντές, με έδρα τους την Αθήνα, με σκοπό να προσφέρουν την απάντησή τους στις ανθρωπιστικές ανάγκες του Ελλαδικού χώρου, που βιώνει μία από τις πιο βαθιές κοινωνικο-οικονομικές κρίσεις στην ιστορία του.

 

 

 

Ο κύριος τρόπος δραστηριοποίησης της είναι η μέθοδος της ῾Κοινωνικής Εργασίας στο Δρόμο᾽παγκοσμίως γνωστή ως Social Street Work, και ακολουθεί τις αρχές της διεθνούς πλατφόρμας Dynamo International.

Για περισσότερες πληροφορίες πληκτρολογήστε http://www.emfasisfoundation.org

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.