Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

 

 

Η ελληνική πρεσβεία  της Σαουδικής Αραβίας πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο ένα φεστιβάλ με  τίτλο «Φαγητό του Ήλιου» με σκοπό να τιμήσει την ελληνική κουζίνα, υπογραμμίζει δημοσίευμα του GreekReporter.

Ο Έλληνας πρέσβης κ. Ιωάννης Χριστοφιλης άνοιξε το φεστιβάλ μαζί με τον Διευθυντή του ξενοδοχείου Riyadh Marriott, κ. Muin Serhan. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και άλλοι πρέσβεις και διπλωμάτες.

Ο κ. Χριστοφιλης δήλωσε πως οι σχέσεις με τη Σαουδική Αραβία είναι «κάτι παραπάνω από τέλειες». Ωστόσο, η Ελλάδα θέλει μέσω αυτής της εκδήλωσης να περάσει τις σχέσεις των δυο κρατών σε ένα άλλο, ανώτερο επίπεδο.

Επίσης, είπε πως οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν τα γεύματα με σκοπό να απολαύσουν το φαγητό αλλά και να κάνουν φιλοσοφικές συζητήσεις, να βρουν τους πνευματικούς δεσμούς τους και φυσικά να βρουν την σύνδεση που έχει το φαγητό με την καλή σωματική και πνευματική κατάσταση.

Επίσης, ανάμεσα σε άλλα είπε πως τα πιάτα στην αρχαία Ελλάδα διέφεραν από περιοχή σε περιοχή, ανάλογα με το πολίτευμα. Για παράδειγμα η Αθήνα που είναι γνωστή για τη δημοκρατία της είχε εντελώς διαφορετικά πιάτα από την Σπάρτη που είχε ολιγαρχικό πολίτευμα και είναι γνωστή για τον «μέλανα ζωμό».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Χριστοφιλη, η ελληνική κουζίνα στο πέρασμα των αιώνων έχει παραμένει σχεδόν ίδια με μόνο λίγες προσθήκες.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.