ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 23% ΣΤΙΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2014!

 
«Το 2013 η τουριστική κίνηση στη χώρα μας, αν συνυπολογίσουμε και τους επιβάτες κρουαζιέρας, ξεπέρασε τα 20 εκατομμύρια επισκέπτες, ενώ και τα έσοδα αυξήθηκαν κατά περίπου 15%», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανοικτή συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης του ΣΕΤΕ η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις για το διάστημα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2014 παρουσιάζουν αύξηση κατά 17,3% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα και οι αφίξεις, στο πρώτο τρίμηνο, αύξηση πάνω από 23%. Με την Αθήνα να πρωταγωνιστεί με αύξηση άνω του 32%. Και όλοι αντιλαμβανόμαστε την ουσιαστική αλλά και συμβολική διάσταση αυτής της εξέλιξης. 
«Από το 2012, πολλοί από τους παρόντες, με πρώτο τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, εργαστήκαμε μεθοδικά για την υλοποίηση ενός ρεαλιστικού προγράμματος εξόδου της χώρας από την κρίση. Καταστήσαμε σαφές, ότι ο τουρισμός μαζί με την ελληνική ναυτιλία και την αγροτική παραγωγή, θα είναι οι τομείς που μπορούν να πρωτοστατήσουν στη διαμόρφωση του νέου παραγωγικού μοντέλου. Στο νέο αναπτυξιακό πρότυπο για την ανασυγκρότηση της εθνικής οικονομίας.», τόνισε η υπουργός Τουρισμού.
Με την προσωπική καθοδήγηση του Πρωθυπουργού, καταρτίστηκε σχέδιο εθνικής στρατηγικής για τον τουρισμό με συγκεκριμένους στόχους:
– την αύξηση του τουριστικού εισοδήματος,
– την ενίσχυση της απασχόλησης,
– τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του τουριστικού προϊόντος και των τουριστικών προορισμών,
– την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος ,
– τη διάχυση των οικονομικών και κοινωνικών ωφελειών του τουρισμού σε όλη την ελληνική κοινωνία.
Όλα τα παραπάνω είχαν σαν προϋπόθεση, την επανασύσταση του υπουργείου Τουρισμού και τη θεσμική του θωράκιση. Κυρίως όμως είχαν σαν προϋπόθεση την πολιτική βούληση. Την στρατηγική επιλογή, ότι ο τουρισμός μπορεί να είναι ο καταλύτης ανάκαμψης.
«Από περιφερειακή δραστηριότητα, από “εποχιακό πάρεργο” έως και «αναγκαίο κακό», όπως τον χαρακτήρισαν εκφραστές περασμένων δεκαετιών, να γίνει μοχλός ανάπτυξης για όλη τη κοινωνία.  Για την περιφέρεια, αλλά και για την Αθήνα, που τόσο είχε πληγεί από την κρίση», επεσήμανε η κυρία Κεφαλογιάννη.
Παράλληλα, η υπουργός Τουρισμός αναφέρθηκε διεξοδικά στις αλλαγές και στις στοχευμένες μεταρρυθμίσεις που προωθούνται, στη διαρκή συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, στη διαμόρφωση ενός πλήρους, συνεκτικού και σταθερού θεσμικού πλαισίου για την υποδοχή και προώθηση των επενδύσεων. Ταυτόχρονα δήλωσε ότι με τη θέσπιση νέων τουριστικών προϊόντων, την προώθηση της τουριστικής κατοικίας, τη θεσμοθέτηση σύγχρονων προδιαγραφών, αλλά και με την τροποποίηση του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τον τουρισμό, διαμορφώνεται ένα ξεκάθαρο τουριστικό χάρτη για τους επενδυτές. Ένα νέο καθεστώς που εμπνέει ασφάλεια και σταθερότητα δικαίου. Επιπλέον και μεταξύ άλλων είπε ότι μεγάλα περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν επίσης στην καλλιέργεια τουριστικής συνείδησης και στη συμμετοχή μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας στην υλοποίηση της εθνικής τουριστικής στρατηγικής. Η ελληνική κοινωνία, οι κάτοικοι της περιφέρειας, οι νέοι και νέες μας είναι η καρδιά της τουριστικής μας συνείδησης. Μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι εκφραστές της νέας τουριστικής Ελλάδας. Και με νόημα σημείωσε ότι η προσέλκυση επισκεπτών ανώτερης αγοραστικής δύναμης θα επιτευχθεί με τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, την εισαγωγή ανανεωμένων επιλογών για τους επισκέπτες μας, τη συνεχή εξειδίκευση του ανθρώπινου δυναμικού. Την αναβάθμιση του επιπέδου των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών. 
 
 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.