Ο. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ CNN: «ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΤΟ 2014»

Η υπουργός τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, τόνισε πως το 2014 αναμένεται αύξηση του τουρισμού, ακόμη μεγαλύτερη από αυτή του 2013, που αποτέλεσε χρονιά – ρεκόρ. «Οι κυρώσεις σχετικά με την Κριμαία πρέπει να επιβληθούν στις κυβερνήσεις κι όχι στους ανθρώπους. Θα καλωσορίσουμε ακόμα περισσότερους Ρώσους τουρίστες το 2014″, τόνισε σε τηλεοπτική της συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο CNN.

Καλεσμένη του Richard Quest, στο CNN, ήταν η υπουργός τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και μίλησε σχετικά με τους στόχους της Ελλάδας για τον τουρισμό της φετινής χρονιάς.

Στην εισαγωγή του, ο δημοσιογράφος σημείωσε πως «η Ελλάδα είδε μία άνοδο 15% στον τουρισμό το 2013 και η αρμόδια υπουργός θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα τουριστικό προορισμό για όλες τις εποχές».

Η κ. Κεφαλογιάννη, δήλωσε πως «το 2013 ήταν μία χρονιά – ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, όσον αφορά τόσο στις αφίξεις, αφού είχαμε σχεδόν 18 εκατομμύρια επισκέπτες, αλλά και στα έσοδα που είναι πολύ σημαντικό κομμάτι, με περίπου 12 δισεκατομμύρια ευρώ άμεσα έσοδα στα δημόσια ταμεία. Βλέπουμε πως το 2014 είναι μία ακόμη καλύτερη χρονιά”.

Ο δημοσιογράφος παρατήρησε πως όλες αυτές οι αισιόδοξες προβλέψεις, γίνονται την ώρα που η χώρα έχει τόσα προβλήματα και η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση, με την υπουργό να απαντά πως “βρισκόμασταν σε ύφεση για 6 συναπτά έτη και πιστεύουμε πως το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά που θα έχουμε οριακή ανάπτυξη. Παρόλα αυτά, ήταν μία πολύ ιδιαίτερη περίοδος. Ο τουρισμός αποτελεί το πρώτο θετικό μήνυμα για την ελληνική οικονομία”.

«Θέλουμε να γίνει η Ελλάδα ένας προορισμός για όλες τις εποχές»

Ο R, Quest, ρώτησε στη συνέχεια: «Κοιτάζοντας από το καλοκαίρι του 2014, αλλά και αργότερα, ποια θα είναι η στρατηγική σας, όχι μόνο για να ξαναχτίσετε την αντίληψη σχετικά με τη χώρα, αλλά και για να διευρύνετε αυτή την αγορά;», με την Όλγα Κεφαλογιάννη να απαντά: “Αυτή ήταν η αρχική πρόκληση. Το να ανατρέψουμε τις λανθασμένες αντιλήψεις και να δημιουργήσουμε ξανά την εικόνα της Ελλάδας, ως ένα πολύ ασφαλή και πολύ φιλικό προορισμό και αυτό το πετύχαμε. Τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα τώρα, από ό, τι όταν βρεθήκαμε για πρώτη φορά, δύο χρόνια πριν. Η στρατηγική μας, όμως, τώρα επικεντρώνεται στο να προβάλλουμε την Ελλάδα σαν ένα προορισμό για όλο το χρόνο κι όχι μόνο για τον ήλιο, τη θάλασσα και τα ελληνικά νησιά, αλλά και για το θεματικό τουρισμό”.

Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος σημείωσε πως η Ελλάδα ανησυχεί για τις κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία, αφού η Ελλάδα δέχεται ένα μεγάλο αριθμό τουριστών. Η Όλγα Κεφαλογιάννη σημείωσε: “Όντως, το 2013 είχαμε μία αύξηση της τάξης του 45% στους επισκέπτες από τη Ρωσία κι αυτό έγινε κατά ένα βαθμό επειδή η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που διευκολύνουν τη θεώρηση της visa των Ρώσων τουριστών και ανυπομονούμε να υποδεχθούμε ακόμη περισσότερους Ρώσους τουρίστες φέτος”.

Η επόμενη ερώτηση του δημοσιογράφου, είχε να κάνει με το αν υπάρχει ανησυχία σχετικά πως λόγω των κυρώσεων σχετικά με την Κριμαία, αυτός ο στόχος βρίσκεται σε κίνδυνο.

“Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας. Δε θα σχολιάσω το αν οι κυρώσεις είναι ηθικές ή όχι, αλλά σε κάθε περίπτωση, οι κυρώσεις θα πρέπει να επιβληθούν στις κυβερνήσεις και όχι στους ανθρώπους, συνεπώς δε θα εμποδίσουμε σε καμία περίπτωση τους Ρώσους επισκέπτες να έρθουν στην Ελλάδα”.

 

Δείτε τη συνέντευξη πληκτρολογώντας

https://www.youtube.com/watch?v=LE7Z7QmE-jc

 

 

Πηγή: newsit.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

«Μπορεί να μην έχετε επιλογή. Μπορεί να μην τους επιτρέπεται να έρθουν», επέμεινε ο δημοσιογράφος, με την υπουργό να επαναλαμβάνει πως «είναι κάτι που δε θα υποστηρίξουμε ποτέ. Ανυπομονούμε να υποδεχθούμε περισσότερους τουρίστες από τη Ρωσία και στην πραγματικότητα παρατηρήσαμε μία αύξηση στον αριθμό των visa που θεωρήθηκαν το Μάρτιο”.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.