ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ Η ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Σημαντικά θέματα τα οποία απασχολούν όσους ασχολούνται με τον ελληνικό τουρισμό, ανέδειξε σε συνέντευξή της η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στην Αυστραλία.

Συγκεκριμένα και όπως διαβάζουμε στο  http://neoskosmos.com:

Σε ερώτηση για τους Κινέζους τουρίστες, η υπουργός Τουρισμού επισημαίνει: «Η Ελλάδα εργάζεται πάρα πολύ συστηματικά στην αγορά της Κίνας, τα αποτελέσματα είναι πολύ θετικά και μας δικαιώνουν. Ωστόσο, όπως διευκρινίζει, πρέπει να λυθούν δύο πολύ βασικά ζητήματα: «το θέμα των θεωρήσεων, γιατί ακόμα έχουμε μόνο σε τρία σημεία στην Κίνα, τα κέντρα βίζας που διευκολύνουν τη διαδικασία των θεωρήσεων και το θέμα της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης, πρόκληση που με την αύξηση του τουριστικού ρεύματος θα μπορέσουμε να επιλύσουμε, καθώς ήδη γίνονται κάποιες προσπάθειες και έχουμε κάποια πολύ θετικά μηνύματα που πιστεύω θα βοηθήσουν στην περαιτέρω αύξηση του τουριστικού ρεύματος».

 Σχετικά με τη διεύρυνση της Ελλάδας σε άλλες αγορές, η κ. Κεφαλογιάννη τονίζει ότι το πρώτο μέλημα του υπουργείου Τουρισμού ήταν η Ελλάδα να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη στις παραδοσιακές της αγορές, όπως η γερμανική, που ήταν πάντα η πρώτη και η μεγαλύτερη αγορά για τη χώρα και, φέτος, θα έχει μία αρκετά μεγάλη αύξηση, ενώ ταυτόχρονα μεγάλο είναι το ενδιαφέρον στις αναδυόμενες αγορές.

«Έχουμε δώσει μεγάλη έμφαση σε αγορές όπως η Τουρκία και γι αυτό και έχουμε μεγάλη αύξηση, της τάξης του 40%. Οι χώρες της αραβικής χερσονήσου είναι σημαντικές αγορές, οι οποίες δεν είχαν υποστηριχθεί τα τελευταία χρόνια, και με δικά μου προσωπικά ταξίδια εκεί και με μία προσπάθεια που γίνεται από τον ΕΟΤ για να προβάλουμε την Ελλάδα στις χώρες αυτές, επιδιώκουμε να αυξήσουμε το τουριστικό ρεύμα και από εκεί» λέει η υπουργός.
Ιδιαίτερη έμφαση, όμως, προσθέτει, δίνει η Ελλάδα στην αγορά της Βραζιλίας, «μία αναδυόμενη αγορά με ανθρώπους που ταξιδεύουν, είναι πολύ υψηλού εισοδηματικού επιπέδου και δεν χρειάζονται θεωρήσεις για να ταξιδέψουν στην Ευρώπη». Με αυτόν τον στόχο, «για πρώτη φορά η Ελλάδα συμμετείχε στην πολύ μεγάλη έκθεση που γίνεται για τη Λατινική Αμερική στην Βραζιλία και, ως τιμώμενη χώρα, χάρη στις μεγάλες προσπάθειες του ΕΟΤ. Στο Μουντιάλ, που έχουν φέτος το καλοκαίρι, η Ελλάδα θα είναι παρούσα μέσω του ΕΟΤ για να προβληθεί. Είναι μία αγορά που θέλουμε να επενδύσουμε πάρα πολύ, γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε να έχουμε πολύ άμεσα και καλά αποτελέσματα».

Για τη φετινή τουριστική χρονιά η κ. Κεφαλογιάννη εκφράζει την αισιοδοξία της: «Το σημαντικότερο είναι να βάλουμε τις βάσεις, έτσι ώστε η Ελλάδα να έχει σταθερά ανοδική πορεία στον τουρισμό και αυτό είναι η μεγάλη προσπάθεια του υπουργείου Τουρισμού, γιατί προφανώς χρειάζονται και καινούριες επενδύσεις για να προσελκύσουμε περισσότερους επισκέπτες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου. Γιατί μας ενδιαφέρει να αυξήσουμε τα έσοδα, αλλά και να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες από περισσότερες αγορές και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο στις γνωστές περιφέρειες, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Γι αυτό και η καμπάνια μας λέγεται «μυστική Ελλάδα». Είναι σημαντικό, λοιπόν, η Ελλάδα να μπορέσει να μεγιστοποιήσει τα οφέλη της από τον τουρισμό και ναι, είμαι πολύ αισιόδοξη ότι μπορεί να τα καταφέρει και φέτος και τις χρονιές που έρχονται».

Σ.Σ.: Η τηλεοπτική συνέντευξη «φιλοξενείται» στη WebTv του ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.