ΕΠΕΝΔΥΣΗ 13 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΛΟΥΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ LEDRA HOTELS & VILLAS

Νέα όπλα στον ανταγωνισμό αποκτά  η περιοχή της Ελούντας, με τις επενδύσεις άνω των 13 εκατ. ευρώ που ήδη υλοποιεί η Ledra Hotels and Villas, του ξενοδοχειακού ομίλου της οικογένειας Σπανού.

Οι επενδύσεις της γνωστής οικογένειας στις μονάδες Domes of Elounda και Elounda Blu, περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την κατασκευή 28  βιλλών στο Domes of Elounda εκ των οποίων οι 20  θα δοθούν στη λειτουργία στις 30 Ιουνίου   του 2014. Το κόστος της επένδυσης αυτής θα ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ. Επίσης πραγματοποιείται επέκταση με την  προσθήκη 24 σουιτών  στο EloundaBlu, τη δεύτερη μονάδα του ομίλου.

To συνολικό ύψος της επένδυσης αντιστοιχεί σε 13 εκατ. ευρώ και όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Γιώργος Σπανός, αντιπρόεδρος της Ledra Hotels and Villas, «η ανάπτυξη του νέου συγκροτήματος «συνομιλεί» αρμονικά με το ανάγλυφο της περιοχής, αλλά και το εμβληματικό μνημείο της Σπιναλόγκας, όχι μόνο με αναφορικά με το οικοδομικό της τμήμα, αλλά τους εξωτερικούς χώρους, ακόμη και την πισίνα, που είναι από τις μεγαλύτερες στη χώρα».

Ο όμιλος εδώ και δύο δεκαετίες επενδύει στον τουρισμό, ενώ δεν προτίθεται να σταματήσει στις δυο αυτές επενδύσεις. «Εφόσον το κλίμα στη χώρα συνεχίσει να σταθεροποιείται και η πολιτεία δεν δημιουργεί αντιαναπτυξιακά εμπόδια, θα συνεχίσουμε την ανάπτυξη της εταιρίας «Λήδρα Ξενοδοχειακή», είτε μέσα  από την επέκταση και αναβάθμιση των υπαρχουσών μονάδων, είτε μέσω εξαγορών», αναφέρει ο κ. Σπανός.

Τα δύο ξενοδοχεία έχουν διανύσει  μία συνεχή ανοδική πορεία. Το Domes of Elounda με 90 δωμάτια πραγματοποίησε το 2013 έσοδα ανά δωμάτιο ύψους 74.000 ευρώ με την πληρότητα να φθάνει το 85% κατά μέσο όρο όλο το χρόνο. Το 2010 η πληρότητα ήταν 70% και τα έσοδα ανά δωμάτιο 58.000 ευρώ.

Το Elounda Blue διαθέτει 123 δωμάτια με τα έσοδα  ανά δωμάτιο διαμορφώθηκαν το 2013 στα 19.500 ευρώ και η πληρότητα ξεπέρασε το 88%. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2010 η πληρότητα ήταν 70% και τα έσοδα ανά δωμάτιο ήταν μόλις 11.000 ευρώ. Oι νέες σουίτες της μονάδας  θα λειτουργήσουν τον ερχόμενο Ιούνιο, παράλληλα με τις ανακαινίσεις  που γίνονται στο ξενοδοχείο τα τελευταία δυο  χρόνια.  Το συνολικό κόστος επένδυσης στο Elounda Blu θα ξεπεράσει τα 3.000.000 ευρώ.

Η κατηγοριοποίηση  του  Elounda Blu  ως Adults Only Hotel  τα τελευταία 2 χρόνια και η επικείμενη  ένταξή του σε διεθνή αλυσίδα συμβάλλει δραστικά στην περαιτέρω διείσδυση του ξενοδοχείου σε νέες αγορές  διασφαλίζοντας διαχρονικά την  εμπορική επιτυχία του, σε ένα συνεχώς ανερχόμενο παγκοσμίως ξενοδοχειακό κλάδο.

Από τις νέες επενδύσεις  που αφορούν στη δημιουργία των 28 βιλών, η εταιρεία  προϋπολογίζει σύμφωνα με το επενδυτικό σχέδιο καθαρά κέρδη ύψους 3 εκατ. ευρώ, μετά το τρίτο έτος λειτουργίας τους.

 

 

 

Πηγή: newmoney.gr

Πηγή: Ledra Hotels and Villas: Επενδύει 13 εκατ. ευρώ στον τουρισμό της Ελούντας με…όπλο τη Σπιναλόγκα | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/50807/ledra-hotels-and-villas-ependyei-13-ekat-eyro-ston-toyrismo-tis-eloyntas-meoplo-ti#ixzz329JA0S4s

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.