Ο ΕΟΤ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΕΧΝΗ!!!


Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού επιλέγει να παρουσιάσει στο εξώφυλλο του νέου αγγλόφωνου οδηγού Αθήνας-Αττικής που εκδίδει, το έργο του Μιχάλη Παναγιωτάκη, ετών 6,5, από τις συλλογές του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης. Το έργο, που απεικονίζει την Ακρόπολη, παραχωρήθηκε ευγενικά για τη συγκεκριμένη χρήση από το Μουσείο.

Το έργο του επέλεξε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το προβάλλει στο εξώφυλλο του νέου αγγλόφωνου οδηγού Αθήνας-Αττικής που μόλις εξέδωσε. Το έργο του Μιχάλη, είχε επιλεγεί από το Μουσείο το 1997, όταν το δημιούργησε κατά τη διάρκεια των εικαστικών εργαστηρίων που πραγματοποιούσε στο χώρο του ήδη από τότε, για να παραμείνει στη συλλογή του Μουσείου. Αρχειοθετήθηκε και εκτέθηκε σε 3 εκθέσεις.

Το φθινόπωρο του 2013 το Μουσείο Παιδικής Τέχνης προτείνει στον ΕΟΤ, την παραχώρηση έργων από τη συλλογή τους με σκοπό τη συμβολή της παιδικής τέχνης, ως ένας τρόπος προβολής της Ελλάδας, διεθνώς.
Η κυρία Αγγελική Βαρελά, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προβολής, Έρευνας Αγοράς και Διαφήμισης, είναι ευφάνταστη και πρωτοπόρος. Ανταποκρίθηκε στην πρόκληση, επέλεξε το έργο του Μιχάλη, το Μουσείο παραχώρησε ευγενικά το έργο για τη συγκεκριμένη χρήση, ο οδηγός εκδόθηκε, διατίθεται δωρεάν και οι τουρίστες που επισκέπτονται την Αθήνα απολαμβάνουν μια «καινούργια» εικόνα της πόλης μέσω της Τέχνης.

 

Μέσα από το βλέμμα και τη δημιουργικότητα των παιδιών, απεικονίζεται με τον πιο αφοπλιστικό και εύγλωττο τρόπο ο πολιτισμός της Ελλάδας!!!

 

 

Πηγή: http://www.childrensartmuseum.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.