ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΜΑΣ ΣΕ ΔΩΜΑΤΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ;

Απάντηση στο καίριο ερώτημα δίνει έρευνα της εταιρίας Humo.com η οποία είναι μια ανεξάρτητη ιστοσελίδα σύγκρισης τιμών περισσότερων από 400.000 ξενοδοχείων παγκοσμίως από τις κορυφαίες on line ταξιδιωτικές εταιρείες.

Η έρευνα που θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει έναν χρήσιμο «οδηγό» για τους ξενοδόχους παρακινώντας τους να επικεντρωθούν στη βελτίωση του προϊόντος τους, αποκαλύπτει ορισμένα βασικά παραπόνα τα οποία έχουν οι επισκέπτες ενός ξενοδοχείου. Συγκεκριμένα, όταν ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες στην έρευνα να κατατάξουν τα σημαντικότερα τους παράπονα, εντυπωσιακό ποσοστό της τάξεως του 41% επεσήμανε ότι το υπ΄αριθμόν ένα ζήτημα που θα τους ενοχλήσει περισσότερο είναι εάν το δωμάτιο είναι βρώμικο ή ακατάστατο κατά τη διάρκεια της παραμονής τους σε αυτό. Τα άβολα κρεβάτια και οι κακές υπηρεσίες ήρθαν στη δεύτερη και στην τρίτη θέση αντίστοιχα ως σημαντικοί παράγοντες.

Οι γυναίκες ενδιαφέρονται περισσότερο για την καθαριότητα

Η καθαριότητα του δωματίου αποτελεί το σημαντικότερο θέμα που εξετάζουν οι γυναίκες (48%), σε σύγκριση με τους άνδρες (29%). Ωστόσο, μείζονα ζητήματα είναι για τους τελευταίους το άπειρο, ανειδίκευτο προσωπικό και οι κρυφές χρεώσεις, σε αντίθεση με το γυναικείο φύλο.

Ίσως να προκαλεί έκπληξη αλλά η διακόσμηση δεν συγκαταλέγεται στα μείζονα θέματα για την πλειονότητα των ερωτηθέντων οι οποίοι το κατατάσσουν ως το λιγότερο ενοχλητικό παράγοντα κατά την παραμονή τους στο ξενοδοχείο. Στη δεύτερη θέση με τους λιγότερους ενοχλητικούς παράγοντες βρέθηκαν οι παροχές δωματίου.

Τι επιπλέον ενοχλεί τους επισκέπτες κατά τη διαμονής του σε ένα ξενοδοχείο;

Τα υπόλοιπα ζητήματα που εξετάζουν και το κυριότερο προκαλούν τη δυσφορία των επισκεπτών κατά τη διάρκεια της διαμονής τους σε ένα ξενοδοχείο είναι αναλυτικά και κατά σειρά σπουδαιότητας:

  • Η κακή εξυπηρέτηση και το προσωπικό χωρίς πείρα
  • Οι κρυφές χρεώσεις- πληρωμή για WIFI κλπ.
  • Οι γενικές προσδοκίες σε σχέση με την πραγματικότητα
  • Οι «φτωχές» παροχές για τους επισκέπτες
  • Η δύσκολη ή κακή τοποθεσία του ξενοδοχείου-δωματίου
  • Η έλλειψη παροχών στο δωμάτιο
  • Η διακόσμηση και η ατμόσφαιρα.

Τα αποτελέσματα της μελέτης καταδεικνύουν την προσοχή που καλούνται να επιδείξουν οι ξενοδόχοι σε καίρια ζητήματα όπως η καθαριότητα του δωματίου, το φιλικό, ειδικευμένο προσωπικό, η φιλική και επαγγελματική εξυπηρέτηση προς τον επισκέπτη και κατόπιν να μεριμνήσουν για θέματα που άπτονται της διακόσμησης, της ατμόσφαιρας του ξενοδοχείου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.