Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΤΟΥ PIDIMA GREEK EXTRA VIRGIN OLIVE OIL!!!

Ο τίτλος δεν είναι επ’ ουδενί τυχαίος και υπερβολικός καθώς το ελληνικό ελαιόλαδο που παράγεται στην πλούσια σε φυσικό κάλλος και ιστορία περιοχή της Μεσσηνίας, Πήδημα- από όπου προέρχεται και η διακριτική του ονομασία- ανήκει, σύμφωνα με τις χημικές αναλύσεις που έχουν εγκριθεί από το Olive Oil Council, στη ξεχωριστή και διακεκριμένη κατηγορία «Health Claim» της παγκόσμιας αγοράς ελαιολάδου. Ο λόγος; Το Pidima Greek Extra Virgin Olive Oil «περιέχει έως 6 φορές περισσότερες πολυφαινόλες από ελαιόλαδα τα οποία παράγονται σε οποιαδήποτε άλλη ελληνική περιοχή, ενώ αντίστοιχες μελέτες από την Αμερική Ένωση Χημικών δεν έχουν γίνει σε άλλες χώρες της παγκόσμιας αγοράς ενδεχομένως γιατί δεν πληρούσαν τα κριτήρια», εξηγεί χαρακτηριστικά στο blog ΒΤ ο ιδρυτής της εταιρίας Pidima Greek Extra Virgin Olive Oil Γιώργος Σακκάς. Και σπεύδει με νόημα να αναφέρει ότι «οι πολυφαινόλες αποτελούν πηγή υγείας και ευεξίας για τον ανθρώπινο οργανισμό και λειτουργούν ταυτόχρονα ευεργετικά κατά των καρδιακών παθήσεων».

Πέραν του Health Claim, το απολύτως φυσικό ελαιόλαδο Pidima που προέρχεται αποκλειστικά από ελαιόδεντρα σε υψόμετρο 250μ-500μ, διακρίνεται για τη χαμηλή του οξύτητα. Για την ακρίβεια και όπως αποσαφηνίζει ο ιθύνων νους της εταιρίας «συγκριτικό πλεονέκτημα του ελαιολάδου μας αποτελεί και η οξύτητά του η οποία είναι χαμηλότερη του 0,3% (με όριο το 0,8%). Το Pidima Greek Extra Virgin Olive Oil δεν είναι απλά ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο αλλά ένα ελαιόλαδο το οποίο οι χημικές αναλύσεις κατατάσσουν στην κατηγορία «premium». Χωρίς να κρύβει τον ενθουσιασμό του ο κ. Σακκάς τονίζει ότι τα συγκεκριμένα ποσοστά οξύτητας «πιάνουν» λίγα ελαιόλαδα στην Ελλάδα και καταφέρουν στα υπόλοιπα κράτη να την πετύχουν γιατί τα με χαμηλή οξύτητα ελαιόλαδα χαρακτηρίζονται ποιοτικά και γίνονται περιζήτητα, ανάρπαστα στη διεθνή αγορά.

Παράλληλα, το Pidima Greek Extra Virgin Olive Oil είναι πιστοποιημένο με ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ) και προέρχεται από μια γνωστή στην υφήλιο για τις ιδανικές κλιματολογικές της συνθήκες περιοχή -3000 ώρες ετήσιας ηλιοφάνειας, εύκρατο κλίμα και 23-250C μέση ετήσια θερμοκρασία- στην ανάπτυξη ελαιόδεντρων και κατ΄επέκταση στην παραγωγή εξαίσιου ελαιόλαδου.

Προσωπική επίβλεψη σε όλα τα στάδια παραγωγής του ελαιολάδου

Προκειμένου ωστόσο το ελαιόλαδο Pidima να «πιάνει» αυτές τις σημαντικές στη διεθνή αγορά, αποδόσεις και να διακρίνεται για την ποιότητά του σε ετήσια βάση, ο Γιώργος Σακκάς επιβλέπει προσωπικά όλα τα στάδια της παραγωγή του.

Ο ίδιος δεν διστάζει να σημειώσει ότι δεν απαιτήθηκε ιδιαίτερος κόπος προκειμένου να πείσει τους τοπικούς ελαιοπαραγωγούς να υιοθετήσουν και να ευθυγραμμιστούν με τις υψηλές προδιαγραφές ποιότητας τις οποίες θέτει η εταιρία για το παραγόμενο προϊόν. «Καλλιεργούσαν ελαιόδεντρα σε απολύτως φυσικές συνθήκες και το παραγόμενο ελαιόλαδο προοριζόταν για δική τους κατανάλωση», τονίζει χαρακτηριστικά.

 

Το έναυσμα για την ασχολία με το Pidima Greek Extra Virgin Olive Oil

Την προτροπή ειδικών σε θέματα σύστασης και ανάπτυξης νέων εταιριών ο οποίοι παρακινούν τους Έλληνες και δη τους νέους να ανιχνεύσουν την τοπική οικονομία της περιοχής τους και να δραστηριοποιηθούν σε τομέα με συγκριτικά πλεονέκτημα, ακολούθησε ο Γιώργος Σακκάς. Για την ακρίβεια και όπως παραδέχεται «αποτελούσε όνειρο ζωής για μένα η επιστροφή στον τόπο καταγωγής μου, στο Πήδημα και η ενασχόληση με το παραγόμενο έξτρα παρθένο ελαιόλαδό του. Πρόκειται εξάλλου για έναν τομέα στον οποίο το πανέμορφο χωριό μου διαθέτει παράδοση από τα αρχαία ακόμα χρόνια όπως μπορεί να διαπιστώσει ο επισκέπτης στο χωριό μου αντικρίζοντας τα σωζόμενα αρχαία ελαιοτριβεία». Το έναυσμά ωστόσο για να ασχοληθεί με την τυποποίηση και το εμπόριο του ελαιολάδου, του το έδωσαν οι φίλοι του. «Τα τελευταία 6-7 χρόνια έδινα δώρο στους φίλους μου ένα μπουκάλι ελαιόλαδο από το χωριό μου και από όλους τους αποσπούσα εγκωμιαστικά σχόλια για το άρωμά του και τη γεύση του», δηλώνει σχετικά.

Τα επιδοκιμαστικά σχόλια αυτά, το μαγευτικό τοπίο, οι ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στον τόπο καταγωγής του και σίγουρα διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην παραγωγή ελαιολάδου με άκρως συγκριτικά πλεονεκτήματα ήταν οι βασικοί λόγοι που προέτρεψαν τον ιδιοκτήτη της Pidima Greek Extra Virgin Olive Oil χωρίς δεύτερη σκέψη να προσδώσει προς τιμή του χωριού τη διακριτική ονομασία Pidima στο ελαιόλαδό του.

 

Μεγάλη ζήτηση για το ελληνικό ελαιόλαδο

Μεγάλη ζήτηση αναμένεται ότι θα παρουσιάσει το ελληνικό ελαιόλαδο στο εξωτερικό το 2015 καθώς οι δύο πρωταγωνίστριες χώρες στα δρώμενα και στις εξελίξεις του συγκεκριμένου τομέα στην παγκόσμια αγορά, η Ισπανία και η Ιταλία καταγράφουν μείωση της τάξεως του 50% της παραγωγής τους. Σε αντίθεση με ελληνικές περιοχές όπως η Μεσσηνία όπου οι ποσότητες του παραγόμενου ελαιολάδου πιάνουν θετικούς δείκτες σε σχέση με πέρυσι. Ταυτόχρονα σε ξένες αγορές, όπως είναι για παράδειγμα οι Σκανδιναβικές χώρες των οποίων οι κάτοικοι γνωρίζουν τη σπουδαιότητα και σημαντικότητα των πολυφαινόλων στον ανθρώπινο οργανισμό- χαρακτηριστικά και συγκριτικά πλεονεκτήματα του μεσσηνιακού ελαιολάδου και δη του Pidima Greek Extra Virgin Olive Oil- θα σημειώσει αξιοσημείωτη ζήτηση το συγκεκριμένο προϊόν της ελληνικής γης.

Τις θετικές αυτές εκτιμήσεις- προβλέψεις μεταφέρει ο Γιώργος Σακκάς συμπληρώνοντας ότι παρόλο που η εταιρία δραστηριοποιείται λιγότερο από ένα χρόνο στην αγορά εντούτοις «έχει συνάψει συμφωνία για την εξαγωγή ελαιόλαδου στη Νορβηγία». Παράλληλα, έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από τη Γερμανία ειδικά μετά τη συμμετοχή της Pidima Extra Virgin Olive Oil στην έκθεση που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο στο ξενοδοχείο Costa Navarino.

 

Η δυσπιστία από το εξωτερικό

Δυσχερής και ορισμένες φορές ανασταλτικός παράγοντας για την εξαγωγή ελληνικών προϊόντων προς το εξωτερικό είναι «η δυσπιστία που υπάρχει για τις ελληνικές επιχειρήσεις από τους υποψήφιους πελάτες μας», επισημαίνει με νόημα ο ιδρυτής της μεσσηνιακής εταιρίας. Θέλοντας να γίνει πιο συγκεκριμένος προσθέτει χαρακτηριστικά «η συνέπεια στο χρόνο παράδοσης της παραγγελίας μας στον πελάτη καθώς και η ποιότητα του ελαιόλαδου αποτελούν δύο πολύ σημαντικούς παράγοντες για τους πελάτες μας. Πολλές είναι οι περιπτώσεις που η παραγγελία πελάτη μας από το εξωτερικό καθυστερεί να φύγει από την Ελλάδα όπως επίσης και η ποιότητα του ελαιολάδου να είναι άλλη από αυτή που είχε παρουσιαστεί».

Ωστόσο και όπως τονίζει η άποψη αυτή έχει φθίνουσα πορεία τα τελευταία χρόνια και ολοένα και περισσότερες ξένες εταιρίες ενδιαφέρονται ξανά για το ελληνικό ελαιόλαδο. Γεγονός όμως που δεν θα πρέπει να εφησυχάζει καθώς «έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας για να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη τους», αναφέρει ο κ. Σακάς. Στην προσπάθεια αυτή σημαντικό ρόλο σίγουρα θα διαδραματίσει η πολύ καλή ποιότητα του ελληνικού ελαιόλαδου με το εντυπωσιακό 90% της ετήσιας παραγωγής του να συγκαταλέγεται στην κατηγορία του έξτρα παρθένου.

 

Πενταετές επιχειρηματικό σχέδιο ανάπτυξης της Pidima Greek Extra Virgin Olive Oil

Στους βασικούς άξονες του επιχειρηματικού σχεδίου της εταιρίας για την επόμενη πενταετία είναι, όπως αποκαλύπτει ο ιθύνων νους της:

  • Η εδραίωσή της κυρίως στην παγκόσμια αγορά σαν premium προϊόν- τρόφιμο ώστε να αυξηθούν οι εξαγωγές της
  • Η διατήρηση του ελαιόλαδου, σύμφωνα με τις χημικές αναλύσεις, σε υψηλά επίπεδα
  • Η συμμετοχή της σε διεθνείς εκθέσεις (τουλάχιστον σε 2-Νέα Υόρκη και Ιαπωνία-το 2015)
  • Ο εμπλουτισμός της γκάμας της με νέα ποιοτικά προϊόντα όπως ελιές κλπ.
  • Η δημιουργία υπερσύγχρονου ελαιοτριβείου με γραμμές παραγωγής, τυποποίησης ώστε να αναλαμβάνει πλήρως σε δικές της εγκαταστάσεις όλη τη διαδικασία παραγωγής του ελαιόλαδου.

Σημεία πώλησης του Pidima Greek Extra Virgin Olive Oil

To ελαιόλαδο Pidima μπορείτε να προμηθευτείτε επισκεπτόμενοι την ηλεκτρονική ιστοσελίδα www.pidima.eu και δύο συνεργαζόμενα eshops. Σύντομα θα είναι διαθέσιμο σε επιλεγμένα delicatessen στο κέντρο της Αθήνας, στα νότια προάστια της ελληνικής πρωτεύουσας και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης!

 

 

 

One response to “Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΤΟΥ PIDIMA GREEK EXTRA VIRGIN OLIVE OIL!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.