ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ, ΤΟΥ CORFU FOOD FESTIVAL, ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Η Α. ΓΚΕΡΕΚΟΥ

 

Ένα μεγάλο γαστρονομικό φεστιβάλ, το Corfu Food Festival, προανήγγειλε η υφυπουργός Πολιτισμού και πρόεδρος του Κέντρου Επτανησιακού Πολιτισμού, Άντζελα Γκερέκου, στο πλαίσιο της Ημερίδας «Ανάπτυξη στην Πράξη: Τουρισμός, Γαστρονομία και Τοπικά Προϊόντα» που διοργανώθηκε πριν από λίγες μέρες στο Corfu Palace.

Όπως δήλωσε, «η Κέρκυρα χρειάζεται μια εντυπωσιακή γιορτή που θα αντιπροσωπεύει ακριβώς όλα αυτά που συζητήσαμε σήμερα στην ημερίδα. Γι’ αυτό θέλω να εκφράσω την πρόθεσή μας να δημιουργήσουμε και να στηρίξουμε με κάθε τρόπο ένα μεγάλο γαστρονομικό φεστιβάλ,  το Corfu Food Festival. Μέσα από έναν θεσμό, όπως το προτεινόμενο φεστιβάλ,  η Κέρκυρα μπορεί να εδραιώσει τη θέση της σαν σταυροδρόμι πολιτισμών, και να αναδείξει την τοπική κουζίνας και την πολυπολιτισμική γαστρονομική της παράδοση. Κυρίως, όμως, μπορεί να αποτελέσει στην πράξη ένα πρώτο σημαντικό δείγμα μιας νέας αναπτυξιακής στρατηγικής για ολόκληρη την Κέρκυρα, η οποία θα έχει ως στόχο την σύνδεση της Τοπικής Παραγωγής, με την Γαστρονομία και όλο το φάσμα της τοπικής Τουριστικής Βιομηχανίας».

«Η Κέρκυρα μπορεί να δώσει ένα νέο, δυναμικό στίγμα ως υψηλού προφίλ τουριστικός και πολιτιστικός προορισμός», δήλωσε η κα. Γκερέκου τονίζοντας ότι δράσεις όπως το Corfu Food Festival αποτελούν ιδανικό όχημα για να διευρυνθεί σημαντικά η τουριστική περίοδος.

Παράλληλα, η υφυπουργός Πολιτισμού υπογράμμισε τις τεράστιες προοπτικές που απορρέουν από ένα τέτοιο φεστιβάλ είναι, οι οποίες δεν περιορίζονται μόνο στην Κέρκυρα.

«Θεωρώ ότι το Corfu Food Festival μπορεί -αφού ξεκινήσει και ανθίσει στην Κέρκυρα- να εξαπλωθεί σε όλο το Ιόνιο και να εξελιχθεί σε ένα ευρύτερο θεσμό που θα αγκαλιάζει ολόκληρη την περιφέρεια. Γι’ αυτό προσκαλώ όλους όσος είναι σήμερα εδώ να εργαστούμε από κοινού και να συμβάλουμε στη διαμόρφωση και επιτυχία αυτής της ιδέας και να δείξουμε τι μπορούμε να πετύχουμε όλοι μαζί», κατέληξε η κα. Γκερέκου.

 

Πηγή: corfutime.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s