ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 1,1 ΔΙΣ. ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΤΟ 2014!

 

Το «φράγμα» του 1,1 δισ. τουριστών αναμένεται ότι θα καταρρίψει ο παγκόσμιος τουρισμός το 2014, ξεπερνώντας τΙς μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις και προβλέψεις του UNWTO για την περίοδο 2010-2020. Ο αριθμός των τουριστών που ταξίδεψαν σε όλη την υφήλιο τους πρώτους δέκα μήνες του 2014 αυξήθηκαν κατά 5%, σύμφωνα με το τελευταίο UNWTO World Tourism Barometer. Γεγονός που αναπόφευκτα οδηγεί στη διαπίστωση ότι ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις του UNWTO που προέβλεπε αύξηση της τάξεως του 3,8% την περίοδο 2010-2020. Ο αριθμός τους ανήλθε στα 978 εκατομμύρια άτομα, 45 εκατομμύρια περισσότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στην Αμερική (8%) ακολουθούμενη από την Ασία και τον Ειρηνικό (+ 5%) και την Ευρώπη (+ 4%). «Πρωταγωνιστικό» ρόλο στις τουριστικές τους αποδόσεις διαδραμάτισαν η Βόρεια Αμερική με αύξηση της τάξεως του 9%, η Νότια Ασία με 8%, η Νότια και Μεσογειακή Ευρώπη, η Βορειοανατολική Ασία και η Βόρεια Ευρώπη παρουσιάζοντας όλες τους αύξηση κατά 7%.

Οι αφίξεις στην Ασία και στην Ειρηνικό αυξήθηκαν κατά 5%, ενώ άνοδο κατά 6% κατέγραψαν οι αφίξεις στην Ωκεανία λόγω κυρίως της αύξησης των αφίξεων στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία. Η ανάπτυξη στη Νοτιοανατολική Ασία (+2%)επιβραδύνθηκε την τρέχουσα χρονιά, σε σύγκριση με το 2012 και το 2013 ως αποτέλεσμα της μείωσης των αφίξεων στην Ταϊλάνδη.

Τον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης (+2%) που κρίνεται μέτριος κατέγραψε η Δυτική Ευρώπη, ενώ η κατάσταση ήταν στάσιμη στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη (0%) , σε πλήρη αντίθεση με την ετήσια αύξηση κατά 8% κατά μέσο που σημείωναν τα τρία τελευταία χρόνια. τα τρία τελευταία χρόνια .

Οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις στη Μέση Ανατολή εκτιμάται ότι παρουσιάζουν θετικό πρόσημο που κινείται πάνω από το 4%, ενώ οι αφίξεις στην Υποσαχάρια Αφρική αυξήθηκαν κατά 3% παρά τις προκλήσεις και τους ανασταλτικούς παράγοντες της επιδημίας Έμπολα σε χώρες της Δυτικής Αφρικής.

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.