FAM TRIP ΦΙΛΑΝΔΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΞΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΞΟΥΣ


 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Media Fam Trip, που διοργάνωσε το TravelMii, ο πρώτος φορέας προώθησης αποκλειστικά για τον εναλλακτικό τουρισμό στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Σκανδιναβίας, Φινλανδίας και Βαλτικών κρατών(Grekiska Statens Turistbyrε Scandinavia, Finland and Baltic States), την περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Κόνιτσας στην περιοχή της Ηπείρου από τις 24 εως τις 28 Φεβρουαρίου, με δημοσιογράφους από τη Φιλανδία.

Οι Φιλανδοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι έχουν δημοσιεύσει κείμενά τους σε διακεκριμμένα περιοδικά τουριστικού και ευρύτερου business ενδιαφέροντος στη Φινλανδία, αλλά και συμμετέχουν σε τοπικές τηλεοπτικές εκπομπές, επισκέφθηκαν την περιοχή του Μετσόβου και της Κόνιτσας, με σκοπό την προώθηση του πολυθεματικού τουρισμού στη χώρα μας, της εξυπηρέτησης τουριστών 12 μήνες το χρόνο και κατά συνέπεια της απαγκίστρωσης από το πρότυπο “θάλασσα, ήλιος, άμμος” με το οποίο έχει ταυτιστεί η χώρα μας στο εξωτερικό. Οι δραστηριότητές τους περιλάμβαναν οινογευσία στο οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ, επίσκεψη στον αμπελώνα του, Γινιέτς (Giniets), γνωστός για το εξαιρετικά μεγάλο υψόμετρο στο οποίο βρίσκεται,μεγαλύτερο σε όλη την Ευρώπη, πεζοπορία στο φαράγγι του Αώου αλλά και ιππασία, γευσιγνωσία τοπικών εδεσμάτων, καθώς και επίσκεψη σε τοπικούς παραγωγούς, βιολογικών προϊόντων.

Οι Φιλανδοί δημοσιογράφοι, στο αποχαιρετιστήριο δείπνο, δήλωσαν τον ενθουσιασμό τους για το συγκεκριμένο ταξίδι, υπογραμμίζοντας πως δε θα επισκέπτονταν αλλιώς την περιοχή της Ηπείρου, καθώς δεν είναι ιδιαίτερα προβεβλημένη, ενώ διαθέτει φυσικό και όχι μόνο κάλλος.

Μετά  από εκδήλωση επιθυμίας κάποιων εκ των  Φινλανδών δημοσιογράφων να παραμείνουν στην ευρύτερη περιοχή, το Fam Trip παρατάθηκε μέχρι και τις 3 Μαρτίου. Όσοι βρίσκονταν στην περιοχή της Ηπείρου, επέλεξαν να πάρουν μέρος σε δραστηριότητες στην περιοχή Κόνιτσας και Μετσόβου, όπου ο κος Νίκος Κυρίτσης της εταιρίας No Limits, ανέλαβε να τους συνοδεύσει στις δραστηριότητες rafting και trekking στην Κόνιτσα.

Στη συνέχεια με τη συνεργασία του Δήμου Παξών Αντίπαξων, μέλος της ομάδας των Φιλανδων δημοσιογράφων μεταφέρθηκε και στα νησιά των Παξών/ Αντίπαξων, σε μια προσπάθεια να διευρυνθεί η τουριστική περίοδος και στη νωσιωτική χώρα. Ο Υπεύθυνος Τουρισμού του Δήμου Παξών, κος Γιώργος Λύχνος, παρέλαβε εκπρόσωπο των Φιλανδών δημοσιογράφων στις 28 Φεβρουαρίου και επιμελήθηκε ο ίδιος μία μοναδική περιήγηση στις  ιστορικές και φυσικές ομορφιές της πόλης των Ιωαννίνων αλλά και της περιοχής της Θεσπρωτίας και την 1η Μαρτίου συνέχισε το ταξίδι της για τα νησιά Παξοί/ Αντίπαξοι. Ανάμεσα στα μέρη επίσκεψης ήταν η Παραμυθιά Θεσπρωτίας μετά και από προτροπή της Δημάρχου της Σταυρούλας Μπραΐμη, ώστε να προβληθούν τα σημεία ιδιαίτερου τουριστικού ενδιαφέροντος της περιοχής.

Στο νησί των Παξών, ο Δήμος Παξών με τοπικούς επιχειρηματίες ανέλαβαν την ξενάγηση και τη φιλοξενία της δημοσιογράφου σε όλα τα νησάκια. Ενδεικτικά στη συγκεκριμένη δράση ενεπλάκησαν οι κοι Χρήστος Γραμματικός, μέλος Επ. Τουρισμού, Θανάσης Μητσιάλης εκ μέρους του Δήμου Παξών, Ιωάννης και Γεώργιος Βελλιανίτης τοπικοί επιχειρηματίες και ο καπετάν Βασίλης Βλαχόπουλος, ο οποίος ανέλαβε την ξενάγηση στους Αντίπαξους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.