ΕΞΙ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

 

Συμφωνία, η οποία προνοεί την υιοθέτηση νέων σχεδίων κινήτρων στα διεθνή αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, υπέγραψαν το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων και η Hermes Airports. Τη συμφωνία υπέγραψαν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων κ. Αλέκος Μιχαηλίδης και ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Hermes Airports, Wes Porter.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης σημείωσε ότι τα συνολικά έξι σχέδια κινήτρων, στοχεύουν στην περαιτέρω ενίσχυση της αεροπορικής συνδεσιμότητας της Κύπρου και στην τόνωση της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας. Προσφέρονται δει, πρόσθεσε, χωρίς οποιαδήποτε διάκριση σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες που πληρούν τα σχετικά κριτήρια.

Στις αεροπορικές εταιρείες, θα προσφέρονται κίνητρα για ανάπτυξη πολλαπλών νέων δρομολογίων στη βάση τρίχρονης συμφωνίας, για ανάπτυξη νέων (μεμονωμένων) δρομολογίων, για ανάπτυξη της χειμερινής επιβατικής κίνησης, για εκπτώσεις στα τέλη προσγείωσης των κυπριακών αεροδρομίων και για ανάπτυξη μέσω ενός σχεδίου επιβράβευσης (bonus) σε υφιστάμενα δρομολόγια.

Θα προσφέρονται επίσης, κίνητρα για παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών προβολής της Κύπρου σε αερογραμμές, που ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σε περαιτέρω ανάπτυξη των προσφερόμενων υπηρεσιών τους στην Κύπρο και κατά προέκταση, σε αύξηση της επιβατικής κίνησης.

Ο Υπουργός ξεκαθάρισε ωστόσο ότι τα νέα σχέδια κινήτρων δεν περιλαμβάνουν οποιασδήποτε επιβραβεύσεις για αεροπορικές εταιρείες, που έλαβαν μερίδιο από το πελατολόγιο των Κυπριακών Αερογραμμών.

Εξέφρασε τέλος την πεποίθηση ότι τα νέα σχέδια κινήτρων θα συμβάλουν στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος από υφιστάμενες αγορές, στην ανάπτυξη νέων αγορών, στην τόνωση χειμερινού τουρισμού και στην διατήρηση του υψηλού  επιπέδου συνδεσιμότητας της χώρας μας με το εξωτερικό.

Από της πλευράς του, ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Hermes Airports Wes Porte,r εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υπογραφή της συμφωνίας, τονίζοντας ότι αυτή καταδεικνύει τις άριστες σχέσεις των δύο πλευρών, όπως και την αποφασιστικότητα τους για ενίσχυση της αεροπορικής συνδεσιμότητας της χώρας.
Το νέο σχέδιο κινήτρων πρόσθεσε, αποτελεί ουσιαστικά επένδυση για το μέλλον της Κύπρου, καθώς δημιουργεί προοπτικές για αύξηση του τουριστικού ρεύματος και για ανάπτυξη. Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ό,τι το 2014 η Hermes υποδέχθηκε στα Κυπριακά αεροδρόμια 2.44 εκατομμύρια επισκέπτες, οι οποίοι συνεισέφεραν περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια ευρώ στην οικονομία της Κύπρου. Εξέφρασε τέλος την πεποίθηση ότι μέσω των σωστών ενεργειών, μπορεί να επιτευχθεί περαιτέρω αύξηση στον αριθμό των ξένων επισκεπτών στο νησί μας.

 

Πηγή: http://www.sigmalive.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s