ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;

Περισσότερες από μισό εκατομμύριο κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων σημείωσε η Travelplanet24, καταγράφοντας άνοδο 32,10% σε σύγκριση με την περσινή χρονιά.

Το 2014 η εταιρεία, η οποία αποτελεί μία από τις 20 μεγαλύτερες e-commerce εταιρείες στην Ελλάδα, κατέγραψε στο δίκτυο της 2.404.981 αναζητήσεις αεροπορικών εισιτηρίων για προορισμούς εξωτερικού και 730.895 αναζητήσεις για προορισμούς εσωτερικού.
Κορυφαίος προορισμός στις αναζητήσεις των Ελλήνων είναι η Βαρκελώνη, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την ετήσια ταξιδιωτική αναφορά της εταιρίας. Πρώτος προορισμός στις συνολικές κρατήσεις όλου του έτους είναι το αεροδρόμιο του Λονδίνου και σειρά στις αφίξεις έχουν τα αεροδρόμια της Λάρνακας και της Κωνσταντινούπολης. Στους προορισμούς εσωτερικού η διαδρομή Αθήνα -Θεσσαλονίκη είναι πρώτη στις αναζητήσεις των χρηστών, σημειώνοντας περισσότερες από 38.640 αναζητήσεις, ενώ η διαδρομή Θεσσαλονίκη -Αθήνα αποτελεί τον δημοφιλέστερο προορισμό των Ελλήνων στις κρατήσεις εισιτηρίων εσωτερικού.
«Ο στόχος μας για το 2015 είναι να εστιάσουμε στην καινοτομία και την εξέλιξη των προϊόντων μας. Ειδικότερα, θα επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη της εφαρμογής μας για κινητές συσκευές, εμπλουτίζοντας την με νέες λειτουργίες για τον ταξιδιώτη έχοντας ως στόχο να παρέχει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να έχει ένα ολοκληρωμένο βοήθημα στο ταξίδι του, το οποίο θα του παρέχει πληροφορίες καθ’ όλη τη διάρκεια της ταξιδιωτικής εμπειρίας, από την αναζήτηση στην κράτηση, και από το ταξίδι έως την επιστροφή του στο σπίτι. Οι κινητές συσκευές παρουσίασαν αρκετά μεγάλη άνοδο το 2014. Συγκεκριμένα, στις κρατήσεις μέσω κινητών συσκευών, είδαμε αύξηση 115% και περιμένουμε το 2015 το ποσοστό αυτό να αυξηθεί ακόμη περισσότερο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Travelplanet24 κ. Φίλιππος Μπρίνκμαν.
Η τάση που επικρατεί με τη γενική άνοδο της χρήσης κινητών συσκευών (smartphones και tablets) φαίνεται και στις κρατήσεις εισιτηρίων. Το 2014 το 16,72% των συνολικών κρατήσεων πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση φορητής συσκευής μέσα από το mobile site την iOS εφαρμογή της εταιρίας.
Οι τιμές των εισιτηρίων στην Ελλάδα για προορισμούς του εξωτερικού κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 408 ευρώ και για προορισμούς εσωτερικού στα 137 ευρώ. Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία με τις περισσότερες κρατήσεις είναι η Aegean Airlines, ενώ στις χαμηλού κόστους εταιρείες η Ryanair έρχεται πρώτη στις κρατήσεις. Στην Ελλάδα, οι χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρείες παρουσίασαν μεγάλη άνοδο, δεδομένου ότι το 2014 κατέλαβαν ποσοστό 11% των κρατήσεων της Travelplanet24.
Τις περισσότερες κρατήσεις ηλεκτρονικά μέσα από την σελίδα της εταιρίας πραγματοποιούν οι νέοι ηλικίας 14 έως 34 χρονών (Generation Y), αποτελώντας το 60,7% των πελατών.

 

Πηγή: Tovima

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s