ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ, ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΙ ΑΕΡ.Α.Κ.Η.

Ζητούν την κατασκευή υπόστεγων και αποθήκης καυσίμων στο αεροδρόμιο

Στόχος η προσέλκυση ελαφρών αεροσκαφών

Στο πλευρό της Αερολέσχης Ιωαννίνων αλλά και του Αεροπορικού Αεραθλητικού Κέντρου Ηπείρου, βρίσκεται η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων. Στόχος, να ενώσουν δυνάμεις απέναντι στο αίτημα για την κατασκευή σύγχρονων υπόστεγων και χώρων αποθήκευσης καυσίμων,για την γενική αεροπορία στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων.
Σκοπός αυτού του εγχειρήματος, που δεν απαιτεί δυσθεώρητους προϋπολογισμούς, είναι η προσέλκυση ελαφρών αεροσκαφών όλο τον χρόνο και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που οι θέσεις << Slots >> τόσο του αεροδρομίου Κέρκυρας όσο και του Ακτίου είναι πλήρεις.
Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι μπορούν να προσγειώνονται στο αεροδρόμιο δεκάδες πτήσεις μονοκινητήριων και δικινητήριων αεροσκαφών, από όλο τον κόσμο .
Μια τέτοια εξέλιξη θα είχε ως άμεσο αποτέλεσμα την ανάπτυξη του αεροδρόμιου Ιωαννίνων και την προσέλκυση τουριστών υψηλού επιπέδου.
Προϋπόθεση όμως για αυτές τις ενέργειες είναι οι υπεύθυνοι της ΥΠΑ Αθηνών να απαγκιστρωθούν από τις εμμονές τους και να αναθεωρήσουν τις λανθασμένες τους απόψεις , κάτι που έκαναν για γειτονικές περιοχές όπως :

1) Στην γειτονική Άρτα που παραχωρήθηκε δημοτική έκταση από τον δήμο Νικολάου Σκουφά στην αερολέσχη Άρτας ( www.airclubartas.gr ) και λειτουργεί αυτήν την στιγμή, σχολή και πεδίο προσγείωσης και απογείωσης ελαφρών αεροσκαφών και
2) Την αδειοδότηση από την ΥΠΑ του Πεδίου Προσγείωσης Μαργαριτίου, Δήμου Ηγουμενίτσας με αριθμό. ΦΕΚ Β’ 2115/1-8-2014

Ενδεικτικό της σημερινής «απραξίας» του αεροδρομίου Ιωαννίνων, είναι τα πρόσφατα καταγεγραμμένα συμβάντα με αεροσκάφη που αιτήθηκαν να προσγειωθούν στα Γιάννενα, και αυτό ήταν αδύνατον, αφενός λόγου ωραρίου και αφετέρου λόγω έλλειψης δυνατότητας ανεφοδιασμού. Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών ήταν να προσγειωθούν στη Θεσσαλονίκη και στην συνέχεια οι επισκέπτες να έρθουν οδικώς στην πόλη μας.

Η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων αναμένει από την ΥΠΑ Αθηνών, σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών και την Περιφέρεια Ηπείρου, να βάλει ένα τέλος στην σημερινή κατάσταση που επικρατεί στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων ( ολοκλήρωση έργων υποδομής,έλλειψη μηχανημάτων προσέγγισης κ.λ.π.) και να  βοηθήσει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.