«Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΘΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ 1 ΣΤΙΣ 11 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2015»

Τη σημαντική αυτή πτυχή και εξέλιξη αναδεικνύουν πρόσφατα στοιχεία του World Travel & Tourism Council (WTTC)σύμφωνα με τα οποία ο παγκόσμιος τουρισμός θα αριθμεί μέχρι τα τέλη του 2015 284 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, διαμορφώνοντας και αντιπροσωπεύοντας το 9,5% της συνολικής απασχόλησης στην υφήλιο. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του WTTC David Scowsill «σε μια εποχή παγκόσμιων οικονομικών προκλήσεων ο τομέας των ταξιδίων και του τουρισμού συνεχίζει να αυξάνεται ταχύτερα από την παγκόσμια οικονομία και είναι μια μόνιμη πηγή δημιουργίας θέσεων εργασίας και κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη της κάθε περιοχής της γης».

Η συνεισφορά του κλάδου στο παγκόσμιο ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί κατά τη διάρκεια του 2015 κατά 3,7%, ενώ η απασχόληση στον τομέα κατά 2,6%. Γεγονός που αποδεικνύει τη διακρή και σταθερή ικανότητα του τουρισμού να δημιουργήσει οικονομική ανάπτυξη και θέσεις εργασίας με ταχύτερο ρυθμό από αυτόν που θα αυξηθεί η παγκόσμια οικονομία (αύξηση κατά 2,9% το 2015). Σύμφωνα με τις μακροπρόθεσμες προβλέψεις ο παγκόσμιος τουρισμός θα συνεχίσει να παρουσιάζει μια ετήσια αύξηση 3,8% τα επόμενα δέκα χρόνια με την αξία του να διαμορφώνεται στα 11.4 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Παράλληλα, το WTTC προβλέπει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα θα διατηρήσουν τη θέση τους στην κατάταξη ως οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο στον τομέα των ταξιδίων και του τουρισμού. Η Γερμανία έχει ξεπεράσει την Ιαπωνία και πλασάρεται ως η τρίτη μεγαλύτερη δύναμη στον παγκόσμιο τομέα. Η Ρωσία αποτελεί τη μοναδική χώρα των G20 που αναμένεται ότι θα σημειώσει πτώση λόγω των συνεχιζόμενων επιβαλλόμενων κυρώσεων και την υποτίμηση του ρουβλίου. Την υψηλότερη αύξηση το 2015 κατά 6,9% θα παρουσίασει η Νότια Ασία, ενώ η Ευρώπη και η Λατινική Αμερική είναι οι περιοχές με την προβλεπόμενη μικρότερη ανάπτυξη της τάξεως του 2,4%
Ωστόσο, θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη η εκτίμηση και ταυτόχρονα «προτροπή» του WTTC προς τις κυβερνήσεις που ψάχνουν ένα τομέα που να μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να δώσει ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη. «Θα πρέπει να επικεντρωθούν στο τομέα των ταξιδίων και του τουρισμού. Η βιομηχανία απαιτεί σωστό ρυθμιστικό και φορολογικό πλαίσιο, προοδευτικές πολιτικές στη θεώρηση βίζας, κατάλληλα ανθρώπινο δυναμικό και αειφορία», καταλήγει με νόημα.

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.