8000 ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να τρέξει το πρόγραμμα κατάρτισης και απασχόλησης ανέργων νέων στον τομέα του τουρισμού για το 2015. Μέσω του προγράμματος θα ωφεληθούν 8.000 άνεργοι ηλικίας από 18 έως 29 ετών με την πιστοποίηση και των επαγγελματικών προσόντων που θα αποκτηθούν στη διάρκειά του.

Το πρόγραμμα με τίτλο «Επιταγή εισόδου για νέους έως 29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις στον κλάδο του τουρισμού για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας» Voucher Τουρισμού) περιλαμβάνει δράσεις θεωρητικής κατάρτισης και πρακτικής άσκησης. Ειδικότερα, ενδέχεται να τροποποιηθούν οι δράσεις αυτές σε σχέση με προηγούμενα προγράμματα.

Στην περίπτωση αυτή, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση 100 ωρών για την απόκτηση οριζόντιων και εξειδικευμένων επαγγελματικών δεξιοτήτων και εργασιακή εμπειρία μέσω αμειβόμενης πρακτικής άσκησης 429 ωρών σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα που εξυπηρετούν άμεσα η έμμεσα τον τουρισμό.

Τέτοιες επιχειρήσεις είναι π.χ. ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων, επιχειρήσεις σύνθετης τουριστικής ανάπτυξης, επιχειρήσεις συνεδριακού τουρισμού, επιχειρήσεις εκθεσιακού τουρισμού, τουριστικά γραφεία, αεροπορικές και ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις, εταιρείες μεταφορών και επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων, επιχειρήσεις κρουαζιέρα, επιχειρήσεις επαγγελματικών σκαφών, λειτουργεία μαρίνων, επιχειρήσεις επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών και επιχειρήσεις εξυπηρέτησης των ανωτέρω, μέλη ή μη του ΣΕΤΕ.

Κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης θα παρέχονται υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης. Οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος εκπαιδευτικό επίδομα, που ανέρχεται σε 2.400 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των γόνιμων κρατήσεων) για αποφοίτους Υποχρεωτικής, Δευτεροβάθμιας και μετα-Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σε 2.700 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων κρατήσεων) για αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ. Σε όλο το πρόγραμμα προβλέπεται επίσης η ιατροφαρμακευτική και ασφαλιστική κάλυψη των ωφελούμενων.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξάρτητα από το εάν λαμβάνουν ή όχι επίδομα ανεργίας, να διαθέτουν ΑΜΚΑ και τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο είναι μοναδικοί δικαιούχοι ή πρώτοι δικαιούχοι. Για την επιλογή τους θα κληθούν εντός των προθεσμιών που θα προβλέπει η προκήρυξη να υποβάλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις.

Παράλληλα, θα χρειαστεί στη συνέχεια να καταθέσουν αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας, διαβατηρίου ή άλλου πιστοποιητικού ταυτοπροσωπίας, αντίγραφο της κάρτας ανεργίας σε ισχύ, καθώς και αντίγραφο του εκκαθαριστικού της Εφορίας (ατομικό ή οικογενειακό). Θα απαιτηθούν και κάποια άλλα δικαιολογητικά ανάλογα με την εκπαιδευτική κατηγορία.

Οι απόφοιτοι ΑΕΙ η ΤΕΙ πρέπει να προσκομίσουν αντίγραφο του πτυχίου ανώτατης εκπαίδευσης της Ελλάδας ή του εξωτερικού αναγνωρισμένο από τον ΔΟΑΤΑΠ, στο οποίο θα πρέπει να αναγράφονται ο βαθμός και η ημερομηνία κτήσης του (διαφορετικά, να συνοδεύεται από άλλο επίσημο έγγραφο του πανεπιστημίου/τεχνολογικού ιδρύματος στο οποίο θα αναγράφεται η σχετική πληροφορία) η αντίγραφο βεβαίωσης περί αναγνωρισμένων επαγγελματικών προσόντων, πτυχιούχων τυπικής Ανώτατης Εκπαίδευσης, από το ΣΑΕΙ ή το ΣΑΕΠ, αντίγραφο μετατπυχιακού τίτλου αν υπάρχει και της θεματικής του και αντίγραφα πιστοποιητικών γνώσης ξένων γλωσσών εφόσον υπάρχουν.

Για τους αποφοίτους Υποχρεωτικής, Δευτεροβάθμιας ή μετα-Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης απαιτείται να υποβάλουν αντίγραφο του τίτλου σπουδών σχολής τουριστικών επαγγελμάτων εφόσον υπάρχει, αντίγραφο πιστοποιητικού γνώσης ξένης γλώσσας εφόσον υπάρχει και αντίγραφο πιστοποιητικού γνώσης δεύτερης ξένης γλώσσας.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s