ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 6 ΕΚΑΤ. ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΣΤΟ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΜΗΝΟ!

Ξεπέρασε τα 6 εκατομμύρια επιβάτες η κίνηση του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατά τους πέντε πρώτους μήνες τους έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Η κίνηση είναι αυξημένη σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014 κατά περισσότερο από 1 εκατ. επιβάτες (+23,7%), με την κίνηση εσωτερικού, αλλά και τη διεθνή κίνηση να παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά αύξησης  (+28,2% και +22,4% αντίστοιχα). Οι Έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν αύξηση κατά 20%, ενώ οι ξένοι επισκέπτες κατέγραψαν επίσης άνοδο της τάξης του 28%.

Κατά τη διάρκεια του Μαΐου, αντίστοιχα, η κίνηση του αεροδρομίου συνέχισε την επιτυχημένη πορεία της,  φθάνοντας το 1,65 εκατ. επιβάτες, ξεπερνώντας κατά 22,3% την αντίστοιχη περίοδο του 2014.

Τόσο οι επιβάτες εσωτερικού, όσο και οι διεθνείς επιβάτες, αυξήθηκαν σημαντικά σε παρόμοια επίπεδα (κατά 22,1% και 22,4% αντίστοιχα). Ως προς το ποσοστό, οι Έλληνες ταξιδιώτες κατέγραψαν άνοδο της τάξης του 15% και οι ξένοι επισκέπτες παρουσίασαν επίσης  άνοδο κατά 28%.

Κατά τη διάρκεια του Μαΐου, οι πτήσεις στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών παρουσίασαν αύξηση 16,8% σε σύγκριση με τον Απρίλιο 2014, με τους τομείς εσωτερικού και εξωτερικού να σημειώνουν αύξηση κατά 9,4% και  22,8% αντίστοιχα.

Συνολικά, ο αριθμός των πτήσεων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια των πέντε πρώτων μηνών του έτους ανήλθε σε 61.950 και κατέγραψε σημαντική άνοδο της τάξης του 17,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, με όλους τους μήνες να παρουσιάζουν συνολικά παρόμοια επίπεδα ανόδου. Τόσο οι πτήσεις εσωτερικού όσο και οι πτήσεις εξωτερικού αυξήθηκαν σημαντικά κατά +12,6% και +20,7% αντίστοιχα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.