ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΓΑΜΗΛΙΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΕΛΛΟΝΥΜΦΟΥΣ

Νεαροί Τούρκοι από τη Σμύρνη, την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, συνήθως υψηλού μορφωτικού και εισοδηματικού επιπέδου, συγκροτούν σχετικά μικρά γκρουπ συγγενών και στενών φίλων και καταφτάνουν στη Θεσσαλονίκη με κάθε πρόσφορο μεταφορικό μέσο, για να συνδέσουν τη ξεχωριστή αυτή στιγμή της ζωής τους, με έναν ξεχωριστό τρόπο, όπως (λένε ότι) τους εξασφαλίζει η τέλεση του μυστηρίου στο χώρο του Τούρκικου Προξενείου.

Καταλύουν σε καλά ξενοδοχεία, για τουλάχιστον δύο διανυκτερεύσεις παραπάνω από ό,τι οι κλασσικές επισκέψεις των κοινών τουριστών από τη γειτονική χώρα, οργανώνουν πάρτι στην πισίνα, και κλείνουν την επίσκεψή τους με περιηγήσεις σε σημεία οθωμανικού ενδιαφέροντος που διαθέτει πάμπολλα η «Νύμφη του Βορρά». Αν είναι καλοκαίρι δε, τότε το σκηνικό μεταφέρεται σε γνωστά θέρετρα της Χαλκιδικής, προκειμένου να συνδυαστεί και με ολιγοήμερες διακοπές χαλάρωσης στη λογική του honeymoon.

Ο γαμήλιος τουρισμός από την Τουρκία είναι ένα νέο στοιχείο που έρχεται να προστεθεί στην παλέτα των εναλλακτικών μορφών τουρισμού τις οποίες μπορεί να εκμεταλλευτεί η Θεσσαλονίκη, υπό όρους, ώστε να αυξήσει το τουριστικό της ρεύμα και συνακόλουθα και τα έσοδα της τοπικής οικονομίας. Όπως κάθε τι καινούριο, όμως, απαιτεί και την ανάλογη φροντίδα για να μεγιστοποιήσει την αποτελεσματικότητά του.

 

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ του Λεωνίδα Λιάμη στο  News 247.gr  πληκτρολογώντας

http://news247.gr/eidiseis/weekend-edition/giati-oi-tourkoi-pantreuontai-sthn-thessalonikh.3511860.html#disqus_thread

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.