ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

Την πρόθεση όλων των φορέων να προβούν σε δημοψήφισμα για το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος.  Στόχος είναι η ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της κυβέρνησης για τη διατήρηση του μειωμένου συντελεστή στα νησιά.

Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση ύστερα από πρόταση του Γιάνη Βαρουφάκη που κατατέθηκε στη σύσκεψη της 4ης Ιουνίου στο υπουργείο Οικονομικών. Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπερασπίστηκαν τη διατήρηση του χαμηλού ΦΠΑ και ζήτησαν την άποψη του Γιάνη Βαρουφάκη για τις ενέργειες τις οποίες θα μπορούσαν να κάνουν.

Ο υπουργός, σύμφωνα με τους παρευρισκόμενους, πρότεινε τη διενέργεια δημοψηφίσματος κινηματικού χαρακτήρα με έντονο πολιτικό συμβολισμό, αφού δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από το θεσμικό πλαίσιο.

Ο περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος απέστειλε τη Δευτέρα προς τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη και τους βουλευτές της περιοχής το ερώτημα του δημοψηφίσματος:

«Πιστεύετε ότι στα νησιά του Αιγαίου έχουν καλυφθεί οι ζωτικές και βασικές ανάγκες που απορρέουν από την νησιωτικότητα και ότι στην Ελλάδα έχουν εφαρμοστεί ειδικές νησιωτικές πολιτικές όπως αυτές επιβάλλονται από το Σύνταγμα και το ευρωπαϊκό κεκτημένο και βρίσκουν εφαρμογή σε άλλες νησιωτικές περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως π.χ. στα νησιά Μαδέρα, Αζόρες, Κανάρια, Θέουτα, Μελίγια, Κορσική;».

 

 

Πηγή: antenna.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s