Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: RETHINK GREEKS

Η  φωτογραφία του Αλέξανδρου Αγγελόπουλου είναι του Nicolas Nanev και δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική εφημερίδα της Δωδεκανήσου BlackMonday

Η φωτογραφία του Αλέξανδρου Αγγελόπουλου είναι του Nicolas Nanev και δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική εφημερίδα της Δωδεκανήσου BlackMonday

Έναυσμα για σκέψη, προβληματισμό και το κυριότερο για δράση αποτελεί το εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο του αντιπροέδρου της Aldemar Resorts Αλέξανδρου Αγγελόπουλου το οποίο φιλοξενήθηκε χθες στη huffingtonpost. Χωρίς περιστροφές τονίζει «ας ξανασκεφτούμε τον Έλληνα, όπως τον θέλουμε, όπως αξίζει στην Ελλάδα και όχι όπως τον καταντήσαμε».

Ταυτόχρονα υπογραμμίζει ότι παρόλο τη γνωστή, σε όλους μας, δυσχερή κατάσταση της χώρας εδώ και πέντε έτη «οφείλουμε να είμαστε πραγματιστές και, κυρίως, οφείλουμε στον εαυτό μας και τους ανθρώπους που επηρεάζουμε να είμαστε άμεσοι και πρακτικοί». Επιδιώκοντας να μην γίνει αφοριστικός και επικριτικός, όπως άλλωστε γίνεται κατά κόρον σήμερα, εστιάζει την προσοχή του σε 9 μονοπάτια τα οποία λίγοι διαβαίνουν και δυστυχώς πολλοί αγνοούν (σημείωση: ή δεν θέλουν δυστυχώς να παραδεχτούν).

Συγκεκριμένα αυτά είναι και όπως μεταξύ των άλλων τονίζει ο κ. Αγγελόπουλος:

1) Η γη την οποία αφήσαμε και μας αφήνει

2) Η φύση και οι φυσικοί πόροι. Ο πλούτος της ελληνικής φύσης  κατασπαταλιέται και κυρίως αγνοείται.

3) Η αποκέντρωση.  Αυτό, που προτιμούν πολλοί συμπολίτες μας να πεινούν στην Αθήνα από το να ζουν μια καλύτερη ζωή στην περιφέρεια, με ξεπερνάει.

4) η προσφορά αντί ζήτησης.  Δεν αναφέρομαι σε όρους οικονομίας, αλλά στη διάθεση να προσφέρουμε και όχι να ζητάμε μονίμως.

5) αργία μήτηρ πάσης κακίας. Σύμφωνοι ενέχει κάποια αδικία η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, αλλά σε κάθε μέρα εργασίας αναλογεί και μια μέρα δημιουργικής απασχόλησης.  .

6) η παιδεία. Σήμερα, και όχι αύριο, οφείλουμε να ξεφύγουμε από τα τετριμμένα της εκπαίδευσης και να μπούμε στην ουσία της παιδείας. .

7. Think globally, act locally. Είμαστε στο «react without thinking»

8. Να λέμε και κανένα ευχαριστώ. Να λέμε και κανένα συγνώμη.

9.Και ΝΑΙ.  Ο τουρισμός είναι το μονοπάτι που συνδέει όλα τα προηγούμενα και πολλά από τα μονοπάτια που δεν αναφέρθηκαν. Ο τουρισμός που είναι η βιτρίνα μιας χώρας.  Πιο σωστά η φιλοξενία. Η πράσινη Ελλάδα, που είναι ενεργειακά αυτάρκης , φιλόξενη και συλλογική, που αποδέχεται τη γεωγραφική της διασπορά και την αγαλλιάζει και που κάνει κέντρο της το κάθε νησί και την κάθε πόλη.  Κέντρο των Ελλήνων της και κέντρο του κόσμου. Η οικονομική δραστηριότητα που συνδέεται με τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, την κουλτούρα και την καθημερινότητά της. Ο τουρισμός που θέλουν να φορολογήσουν, αλλά δεν θέλουν να αναδείξουν ως την κύρια – με διαφορά – πηγή πραγματικών εσόδων σε αυτή τη χώρα. Ας είναι.

 

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο το Α. Αγγελόπουλος πληκτρολογώντας http://www.huffingtonpost.gr/alexandros-angelopoulos/story_b_7585256.html?utm_hp_ref=greece

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s