ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΙΑΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού μέσω της αξιοποίησης δημοσίων εκτάσεων και εγκαταστάσεων που διαχειρίζεται σχεδιάζει η διοίκηση της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου.

Σε προτεραιότητα έχει τεθεί η ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού μέσω επιλεγμένου αριθμού πηγών που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η εταιρεία θα προχωρήσει την ωρίμανση των αδειοδοτικών διαδικασιών για την υλοποίηση έργων που πρέπει να γίνουν στην ευρύτερη έκταση των πηγών προκειμένου να αποκτήσουν ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά σε σχέση με κέντρα ιαματικών πηγών του εξωτερικού, επισημαίνει ο Στάθης Κουσουνής στο ρεπορτάζ του στην «Κ».

Παράλληλα, θα καλλιεργήσει το έδαφος για την προσέλκυση ξένων επισκεπτών από σημαντικές αγορές, όπως η γερμανική ή η γαλλική, που ενδιαφέρονται γι’ αυτήν τη μορφή τουρισμού. Η διοίκηση της ΕΤΑΔ θεωρεί ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία με εξειδικευμένες ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες θα αναλάβουν τη μακροχρόνια διαχείριση ή και την υλοποίηση των απαιτούμενων έργων. Ως αντιστάθμισμα η ΕΤΑΔ θα λαμβάνει μισθώματα ή και ποσοστά επί του τζίρου.

Από τις 20 ιαματικές πηγές η διοίκηση έχει εντοπίσει πέντε οι οποίες κρίνει ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν μοντέλο ανάπτυξης του ιαματικού τουρισμού στη χώρα μας με την υιοθέτηση των παραπάνω πρακτικών συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Πρόκειται για τις ιαματικές πηγές, Αιδηψού, Καϊάφα, Κύθνου, Νιγρίτας και Υπάτης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s