ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ ΠΟΥ… ΠΙΑΝΟΥΝ ΒΟΛΟ

Συνολικά 8 κρουαζιερόπλοια με 10.000 επιβάτες έφτασαν στη πρωτεύουσα της Μαγνησίας

Σημαντική αύξηση ως προς τον αριθμό των αφίξεων των κρουαζιερόπλοιων, αλλά και των επιβατών, παρουσιάζει το λιμάνι του Βόλου για το πρώτο τρίμηνο του 2015.
Σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, μέχρι τις 31 Μαρτίου 2015 κατέπλευσαν στο λιμάνι 8 κρουαζιερόπλοια με 10.000 επιβάτες, ενώ το 2014 δεν είχε καταγραφεί κανένας κατάπλους την αντίστοιχη περίοδο, δηλαδή το πρώτο τρίμηνο του έτους.
Ως το τέλος του 2015 έχουν ανακοινωθεί 58 αφίξεις, ενώ δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν και επιπλέον κατάπλοι κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Βόλου.
Η χειρότερη χρονιά είχε καταγραφεί το 2012, με μόλις 11.926 επιβάτες, εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης και της πολιτικής αβεβαιότητας που υπήρχε στην Ελλάδα εκείνη την χρονιά, για να ακολουθήσουν σημαντικές αυξήσεις το 2013 με 31 αφίξεις πλοίων και 20.227 επισκέπτες, και το 2014 με 53 κατάπλους και 57.825 επισκέπτες διαφόρων εθνικοτήτων.
Πέρυσι από τους συνολικά 57.825 επιβάτες που έφθασαν στο λιμάνι του Βόλου, οι 12.526 ήταν Ιταλοί, ενώ ακολούθησαν οι Γερμανοί με 9.023 αφίξεις, οι Αμερικανοί με 6.342, οι Βρετανοί με 5.675 και οι Γάλλοι με 5.382.
Το πρώτο τρίμηνο του 2015 πρώτοι σε αφίξεις είναι οι Γάλλοι με 5.171 επισκέπτες και ακολουθούν οι Ιταλοί με 2.008. Σταθερά ανοδική πορεία έχουν οι Ισραηλινοί επισκέπτες την τελευταία τετραετία και ο αριθμός τους αναμένεται να ξεπεράσει για φέτος τους 3.000 επισκέπτες.
Οι τουρίστες που καταφθάνουν στο λιμάνι του Βόλου με τα κρουαζιερόπλοια, έχουν πολλές επιλογές προκειμένου να επισκεφθούν περιοχές υψηλού ενδιαφέροντος. Ο κύριος όγκος των ξένων επισκεπτών ενδιαφέρεται να γνωρίσει το Πήλιο, το Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου, τους προϊστορικούς οικισμούς στο Διμήνι και το Σέσκλο, αλλά και να επισκεφθεί την αγορά του Βόλου. Πολλοί είναι οι τουρίστες που επισκέπτονται και τα Μετέωρα με ναυλωμένα τουριστικά λεωφορεία που τους αναμένουν στο λιμάνι.
Τα δεκάδες κρουαζιερόπλοια συνήθως προγραμματίζουν την άφιξη τους γύρω στις 6 το πρωί και προγραμματίζουν την αναχώρηση τους 12 ώρες αργότερα.
 Πριν λίγες μέρες κατέπλευσε στο λιμάνι του Βόλου προερχόμενο από τον Πειραιά, το υπερσύγχρονο κρουαζιερόπλοιο «Εmerald Princess» της Carnival, υπό σημαία Βερμούδων, με 4.120 επιβαίνοντες και 1.151 άτομα πλήρωμα, που επισκέφθηκαν τον Βόλο, το Πήλιο και τα Μετέωρα. Το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε αργά το απόγευμα με προορισμό τη Χίο.

 

Πηγή: greek-inews.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s