ΑΥΣΤΡΙΑ: ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΤΕ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ

Με καθησυχαστικούς τόνους η κυβέρνηση της Αυστρίας και ο πρόεδρος του Αυστριακού Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων, Γιόζεφ Πετερλάιτνερ επισημαίνει πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους τουρίστες στην Ελλάδα. Ο κ. Πετερλάιτνερ σημειώνει πως ο ίδιος δεν αναμένει, ούτε ακυρώσεις κρατήσεων για την Ελλάδα ούτε αιτήματα για αλλαγές προορισμού. Οι τουρίστες στην Ελλάδα δεν πρέπει να ανησυχούν για προβλήματα τροφοδότησης, καθώς, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «ο ξενοδόχος έχει χρήματα», και η οι διακοπές όσων έχουν κάνει κράτηση σε κάποιο «πακέτο», έχουν προπληρωθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος. Ο εκπρόσωπος των τουριστικών επιχειρήσεων της Αυστρίας, υπενθυμίζει πως τα περιοριστικά μέτρα ανάληψης χρημάτων δεν ισχύουν για τους τουρίστες και τους κατόχους ξένων τραπεζικών ή πιστωτικών καρτών – ενώ και από πλευράς του αυστριακού υπουργείου Εξωτερικών, δεν έχει υπάρξει καμία «ταξιδιωτική οδηγία» για την Ελλάδα: Απλά και μόνον, στον κατάλογό του των γενικών πληροφοριών για ταξίδια στο εξωτερικό, συνιστάται οι ενδιαφερόμενοι να ενημερώνονται τακτικά για τις τρέχουσες εξελίξεις.

Στο ίδιο πνεύμα είναι και αρκετά σημερινά δημοσιεύματα σε αυστριακές εφημερίδες, όπως, για παράδειγμα, στη μεγαλύτερης κυκλοφορίας «Κρόνεν Τσάιτουνγκ», με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Απολαμβάνουμε διακοπές παρά την κρίση», στο οποίο παρατίθενται δηλώσεις Αυστριακών παραθεριστών στην Ελλάδα, οι οποίοι αναφέρουν πως δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα. Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι από την Αυστρία υπάρχουν απευθείας αεροπορικές πτήσεις σε 21 ελληνικούς προορισμούς, ενώ σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού, είναι διασφαλισμένη, τόσο η μεταφορά όλων των προϊόντων, όσο και η παροχή υπηρεσιών για την απροβλημάτιστη παραμονή των επισκεπτών στη χώρα – και δεν υπάρχουν απεργίες.

Μέσα στο 2014 επισκέφθηκαν την Ελλάδα 440.000 Αυστριακοί, ενώ και κατά τη φετινή χρονιά, τους επισκέπτες αναμένει η φημισμένη ελληνική φιλοξενία, όπως επίσης η ποιότητα και η ποικιλία – αναφέρει μεταξύ άλλων η “Κρόνεν Τσάιτουνγκ”

 

 

Πηγή: sofokleousin.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.