ΕΛ.ΑΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ

Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας υπέγραψαν χθες ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου κ. Γεώργιος Τσακίρης.

Στόχος τους είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των τουριστών που επισκέπτονται την Αθήνα, καθώς και η άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων αστυνομικής φύσης που αντιμετωπίζουν το διάστημα παραμονής τους στη χώρα.

Οπως αναφέρεται στο κείμενο της Συμφωνίας, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας αναλαμβάνει τη δαπάνη για μίσθωση, διαμόρφωση και εγκατάσταση εξοπλισμού σε χώρο στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να λειτουργήσει εκεί Γραφείο Εξυπηρέτησης Επισκεπτών. Από την πλευρά του, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει να στελεχώσει το γραφείο με προσωπικό που γνωρίζει ξένες γλώσσες και διαθέτει εμπειρία στη διαχείριση επισκεπτών.

Τη Συμφωνία υπέγραψαν από πλευράς υπουργείου ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης και από πλευράς ΞΕΕ ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γεώργιος Τσακίρης. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο χώρος που παραχωρούν στην ΕΛ.ΑΣ. οι ξενοδόχοι βρίσκεται σε στοά στην πλατεία Κλαυθμώνος, έχει έκταση 100 περίπου τ.μ. και θα είναι ανακαινισμένος σε περίπου έναν μήνα. Το γραφείο θα στελεχωθεί από ξενόγλωσσους αστυνομικούς που υπηρετούν σήμερα σε τμήματα της Τουριστικής Αστυνομίας. Στις αρμοδιότητές τους θα είναι να παρέχουν πληροφορίες στους επισκέπτες, καθώς και να καταγράφουν καταγγελίες για θέματα αστυνομικού κυρίως ενδιαφέροντος. Τη λειτουργία του νέου γραφείου θα αναλάβουν να διαφημίσουν οι ίδιοι οι ξενοδόχοι της Αθήνας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.