«ΧΡΥΣΗ ΒΙΖΑ»: ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 250.000 ΕΥΡΩ

Κάτι λιγότερο από 1.000 άδειες έχουν εκδοθεί συνολικά μέχρι σήμερα μέσω του προγράμματος «Χρυσή Βίζα» για τους αγοραστές εκτός Ε.Ε. οι οποίοι έχουν αγοράσει ακίνητα στη χώρα μας αξίας άνω των 250 χιλ. ευρώ, ενώ το τελευταίο τετράμηνο παρατηρείται αύξηση των νέων αδειών κατά 28,5%.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο κ. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, προϊστάμενος του τμήματος Επενδυτικού Χαρτοφυλακίου, του Enterprise Greece, προσθέτοντας ότι από την έναρξη του προγράμματος (το 2013) έως σήμερα έχουν εκδοθεί συνολικά 983 άδειες. Μάλιστα, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τα οποία παρουσιάστηκαν και στο 16ο συνέδριο της Prodexpo, το τελευταίο διάστημα οι Κινέζοι αγοραστές ακινήτων πέρασαν στην πρώτη θέση έναντι των Ρώσων: Συνολικά σε Κινέζους έχουν δοθεί 335 άδειες σε Ρώσους 315, ακολουθούν οι αραβικές χώρες με 151 άδειες, Αίγυπτιοι έχουν λάβει 53 άδειες, Ουκρανοί 52, Αμερικάνοι 21 και διάφορες άλλες χώρες συνολικά 56.

akinhta3.png

Παρόλ’ αυτά, συνολικά το πρόγραμμα »Χρυσή Βίζα» στη χώρα μας δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα, ανάλογα και με τις αρχικές προσδοκίες των ίδιων των εταιρειών, των μεσιτών και των στελεχών του εγχώριου real estate, γεγονός το οποίο αποδίδεται αφενός σε επιμέρους αδυναμίες στη δομή του, αφετέρου στην έλλειψη »προϊόντος» στην ελληνική αγορά, ήτοι μεγάλων συγκροτημάτων παραθεριστικών κατοικιών.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό

Ο κ. Αγγελόπουλος πάντως επισημαίνει ότι το Enterprise Greece έχει δεχθεί σημαντικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό από δυνητικούς επενδυτές (σ.σ. το κατά πόσο βέβαια το ενδιαφέρον αυτό μετουσιώνεται σε πραγματικές επενδύσεις είναι άλλο ζήτημα) κυρίως για τομείς όπως ο τουρισμός και το real estate, ο ενεργειακός κλάδος με έμφαση τις καθαρές μορφές ενέργειας, ο αγροτικός τομέας και ο κλάδος των τροφίμων, η τεχνολογία, τα logistics και γενικότερα η μεταποίηση σε κλάδους που προορίζονται για εξαγωγές.

«Ειδικά στο κομμάτι του τουρισμού, στους επιμέρους τομείς που παρουσιάζουν ιδιαίτερη δυναμική περιλαμβάνεται ο θαλάσσιος τουρισμός, τα resorts, ο κλάδος των συνεδρίων, το city break, o τουρισμός υγείας και ο πολιτιστικός τουρισμός», αναφέρει ο κ. Αγγελόπουλος. Το 2014 ο οργανισμός Enterprise Greece δέχτηκε πάνω από 700 ερωτήματα (τα περισσότερα από την Ελλάδα) από ενδιαφερόμενες εταιρείες και επενδυτές και πραγματοποίησε περί τις 500 συναντήσεις στα γραφεία του στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Στεφανίας Σούκη στο newmoney πληκτρολογώντας

http://www.newmoney.gr/palmos-oikonomias/oikonomia/item/254143-«xrisi-biza»-perasan-mprosta-oi-kinezoi-stis-agores-ellinikon-akiniton-ano-ton-€250-000

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.