ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ Η ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΤΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ

Οι αλλαγές στη διακύμανση των ξενοδοχειακών τιμών, τόσο διεθνών, όσο και εθνικών προορισμών είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και παρουσιάζονται μέσα από τη σχετική μηνιαία έρευνα που πραγματοποίησε η trivago. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr (trivago Hotel Price Index (tHPI) ) για το μήνα Νοέμβριο 2015, για διεθνείς, αλλά και εθνικούς προορισμούς.

Υψηλότερες κατά 15 % οι ξενοδοχειακές τιμές στην Αθήνα σε ετήσια βάση – 20 τοις εκατό χαμηλότερες συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα

Σημαντική φαίνεται να είναι η αύξηση των ξενοδοχειακών τιμών της Αθήνας για το μήνα Νοέμβριο συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου έτους, η οποία ανέρχεται σε ποσοστό 15 τοις εκατό. Παρόλα αυτά, οι ξενοδοχειακές τιμές στην Αθήνα έχουν υποστεί μια μείωση της τάξεως του 20 τοις εκατό σε μηνιαία βάση, με τη μέση τιμή τελικά να διαμορφώνεται στα 91 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Η μέση αυτή τιμή είναι αρκετά χαμηλή ώστε να διατηρηθεί η Αθήνα μεταξύ των οικονομικότερων ευρωπαϊκών πρωτευουσών και για το Νοέμβριο. Σε διεθνές επίπεδο, οι μεγαλύτερες αλλαγές φαίνεται να πραγματοποιήθηκαν στη Ρώμη, στο Μονακό, στη Μαδρίτη και στην Κωνσταντινούπολη. Πιο συγκεκριμένα, σε όλους αυτούς τους προορισμούς πραγματοποιήθηκαν μειώσεις σε μηνιαία βάση που ξεκινούν από το 20 και φθάνουν μέχρι το 30 τοις εκατό.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται ενδεικτικά οι μέσες τιμές για 15 από τις 50 ευρωπαϊκές πόλεις που εξετάστηκαν:

 

Μεταβολές ξενοδοχειακών τιμών ελληνικών προορισμών

Με τη μέση ξενοδοχειακή τιμή στην Ελλάδα να αγγίζει για το μήνα Νοέμβριο τα 97 ευρώ ανά διανυκτέρευση, αρκετά χαμηλότερα από τα 121 ευρώ που είναι η αντίστοιχη τιμή για την Ιταλία, η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας σε επίπεδο τιμών βρίσκεται και αυτό το μήνα στο προσκήνιο. Ποιες ήταν, όμως, οι επιμέρους αλλαγές στις ξενοδοχειακές τιμές ελληνικών προορισμών οι οποίες οδήγησαν στη διαμόρφωση αυτής της τιμής;

 

Στον παρακάτω πίνακα φαίνονται οι κυριότερες μεταβολές στις μέσες ξενοδοχειακές τιμές ελληνικών προορισμών για το μήνα Νοέμβριο:

 

*Οι μέσες τιμές προκύπτουν από τη βάση δεδομένων της trivago έπειτα από τη σύγκριση τιμών από περισσότερα από 200 διαφορετικά online booking sites.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.