Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

 

Ο Γιάννης Μπουτάρης και οι συνεργάτες του στον δήμο κατάφεραν να εξασφαλίσουν για την Θεσσαλονίκη κάτι πολύ σημαντικό: την εξωστρέφεια της πόλης. Πιστεύω ότι η εξωστρέφεια σημαίνει ουσιαστικά την επιβίωση της πόλης μας, που επιτελους κατάφερε να αποκτήσει αναγνωρισιμότητα να γίνει ελκυστικός προορισμός για τους επισκέπτες της Ελλάδας, με πολλαπλά οφέλη για τον τουρισμό αλλά για την γενικότερη κίνηση της αγοράς της Θεσσαλονίκης.

Πιστεύω ότι αυτό το rebranding της Θεσσαλονίκης το κατάφερε ο δήμαρχος τόσο με την προσωπικότητά του, που έδωσε ένα νέο στίγμα στην πόλη, όσο και με τις πολλαπλές ενέργειες που ανέλαβε ο δήμος για την προβολή της πόλης σε πολλές πόλεις του εξωτερικού. Οι ενέργειες αυτές έφεραν αποτέλεσμα, με αύξηση των επισκεπτών τόσο από την Δυτική Ευρώπη, όσο και από τα Βαλκάνια και την Τουρκία. Είδαμε επίσης σημαντική αύξηση του ειδικού τουρισμού προσκυνηματικού χαρακτήρα, αφού η δημαρχία τίμησε και έφερε στην επιφάνεια το πολυπολιτισμικό παρελθόν της Θεσσαλονίκης, προσελκύοντας επισκέπτες Εβραικής αλλά και Τούρκικης καταγωγής που οι οικογένειά τους προερχόταν από την Θεσσαλονίκη. Αυτή η εισροη νέων επισκεπτών εξασφαλισε πραγματικά έσοδα σε μια πόλη που έχει πληγεί τρομερά απο την κρίση, και για μια ευρεία μερίδα ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο του τουρισμού, της εστίασης και των συγγενών κλάδων. Κατά τη γνώμη μου αυτό ήταν το μεγαλύτερο κατόρθωμα της δημαρχίας Μπουτάρη και ελπίζω να δημιουργήσει μια παράδοση που θα διατηρηθεί και στο μέλλον.

Επιπλέον, θεωρώ ότι η πόλη είναι καθαρή και φροντισμένη σε ικανοποιητικό βαθμό, γεγονός που βοηθάει στην ελκυστικότητα της πόλης προς ξένους επισκέπτες. Βελτιώσεις πάντα μπορούν να υπάρξουν αλλά κινούμαστε θεωρώ προς την σωστή κατεύθυνση.

Βλέπω επίσης ότι τον τελευταίο καιρό γίνονται προσπάθειες να λυθεί το τεράστιο κυκλοφοριακό της πόλης με την επαναλειτουργία της δημοτικής αστυνομίας.

Ελπίζω πραγματικά ότι κινήσεις σαν αυτήν θα είναι η αρχή για να να λυθεί το τεράστιο πρόβλημα του παράνομου παρκαρίσματος και της σταθμευσης των υπεραριθμων ταξί που αποτελεί πρόβλημα για το κέντρο της πόλης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.