ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ; – Η ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΩΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Με τον παραπάνω τίτλο η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Λάρισας, ως Συντονιστής Εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης για την Προώθηση και Ενδυνάμωση της Απασχόλησης των νέων ανέργων στον Ξενοδοχειακό Κλάδο της Θεσσαλίας, διοργανώνει ημερίδα με σκοπό την ενημέρωση για τα αποτελέσματα των εξειδικευμένων ενεργειών και προληπτικών δράσεων αύξησης της απασχόλησης και σύζευξης της ζήτησης και της προσφοράς στον ξενοδοχειακό κλάδο, την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στις 19.30 στη Λάρισα, στο Ξενοδοχείο Metropol.

Σε επικοινωνία με την πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Λάρισας η κυρία Ειρήνη Παπαϊωάννου αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της συνέχισης παρόμοιων προγραμμάτων επιμόρφωσης μια και οι ανάγκες για συνεχή ενημέρωση και επικαιροποίηση γνώσεων είναι στην εποχή μας περισσότερο από απαραίτητες.

Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα της δράσης, υπάρχουν άτομα που τελειώνοντας την εκπαίδευση και την πρακτική κατόρθωσαν να βρουν θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις του κλάδου, ενώ σε ότι αφορά τη δικτύωση υπογράφηκαν πρωτόκολλα συνεργασίας με άλλες επιχειρηματικές και επαγγελματικές Ενώσεις της ΠΕ Λάρισας.

Τέλος τόνισε ότι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι ο Τουρισμός δεν είναι υπόθεση μόνο των ξενοδόχων ή των τουριστικών πρακτόρων σε μια περιοχή, αλλά όλης της κοινωνίας μια και η εμπειρίες που αποκομίζει ο επισκέπτης έχουν να κάνουν με το σύνολο των δραστηριοτήτων και των επαφών του στον προορισμό. Προς αυτή την κατεύθυνση είανι και η συζήτηση που προκαλείται μετά το τέλος των παρουσιάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστούν οι δράσεις που αναπτύχθηκαν και θα αναπτυχθούν θέματα που έχουν να κάνουν με την τουριστική ανάπτυξη της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Ομιλητές στην εκδήλωση είναι οι Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας που θα αναπτύξει το θέμα «Ο ρόλος των Θεσμικών Φορέων στην Τουριστική Ανάπτυξη», Θοδωρής Μεταξάς, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα «Σχεδιάζοντας τη Λάρισα της επόμενης ημέρας», Νίκος Ντάγκας, μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Λάρισας και Πρόεδρος του Δικτύου Επιχειρήσεων Ολύμπου – Κισσάβου (ΟΛΚΙΣ), με θέμα «Η δικτύωση στην πράξη» και Τάσος Γούσιος, υπεύθυνος Μάρκετινγκ της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Λάρισας με θέμα «Στρατηγική Μάρκετινγκ της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Λάρισας».

Μετά τις παρουσιάσεις θα ακολουθήσει συζήτηση με φορείς και επιχειρηματίες της πόλης που εμπλέκονται σε όλο το φάσμα της παραγωγής του τουριστικού προϊόντος. Έχουν προσκληθεί να παραστούν εκπρόσωποι ταξιδιωτικών γραφείων, επιχειρήσεων εστίασης, εμπορικού συλλόγου, υπηρεσιών μεταφοράς (ΚΤΕΛ – ΤΑΞΙ) καθώς και φορέων πολιτισμού.

Την εκδήλωση έχουν προσκληθεί να χαιρετήσουν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, οι Δήμαρχοι της ΠΕ Ενότητας Λάρισας και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.