ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΙΣΜΑ ΔΥΟ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

 

Μόνο στο star.gr: Κατερίνα και Άκης, δύο νέοι επιχειρηματίες που ξεχώρισαν-ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ

  Την ώρα που πολλοί νέοι φεύγουν στο εξωτερικό για να βρουν εργασία, μιας και η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη, η Κατερίνα Εξακουστίδου και ο Άκης Πανταζής, όχι μόνο δεν το έβαλαν στα πόδια, αλλά έμειναν στη χώρα μας και έστησαν μία από τις πιο καινοτόμες start-up επιχειρήσεις.

Πρόκειται για την «Vitabroad» μια facilitator εταιρία, η οποία παρέχει ολοκληρωμένα πακέτα ιατρικού τουρισμού σε ασθενείς του εξωτερικού. Σε ανθρώπους, δηλαδή, οι οποίοι ταξιδεύουν εκτός συνόρων προκειμένου να λάβουν ιατρική θεραπεία ή επέμβαση.

Παρά την οικονομική κρίση, λοιπόν, πήραν το ρίσκο να ασχοληθούν με τον κλάδο του Medical Tourism,  για τον οποίο το κράτος δεν έχει κάνει το απαραίτητο branding, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Την ίδια ώρα, στη γειτονική μας Τουρκία ο συγκεκριμένος κλάδος αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς, συμβάλλοντας σημαντικά στην οικονομία της χώρας.

P4222746.jpg

Με επιμονή και πείσμα μέσα σε ένα χρόνο κατάφεραν, μεταξύ άλλων, να κερδίσουν το πρώτο βραβείο των 15.000 ευρώ του «Squeeze #5» που διοργανώνει η Ολλανδική Πρεσβεία για τις start up επιχειρήσεις του incubator «Orange Grove», να γίνουν σημαντικοί ομιλητές σε παγκόσμια συνέδρια αλλά και να μιλήσουν για την εταιρία τους σε πολλά ξένα περιοδικά του εξωτερικού, όπως της Γερμανίας, της Ισλανδίας, ακόμα και στην τηλεόραση της… Ταϊλάνδης!

_MG_1635.jpg
Σε συνέντευξη που έδωσαν στο star.gr, η Κατερίνα Εξακουστίδου και ο Άκης Πανταζής δήλωσαν ευγνώμονες για το συγκεκριμένο βραβείο γιατί «κάθε επιβράβευση είναι σημαντική για το εγχείρημά μας» και σημείωσαν πως «ένα ακόμα σημαντικό βήμα της Vitabroad είναι η συμμετοχή μας ως ομιλητές σε παγκόσμιο συνέδριο ιατρικού τουρισμού τον Μάϊο όπου θα γνωρίσουμε key players της αγοράς και θα αναπτύξουμε  σημαντικά το δίκτυό μας. Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει φωνή σε αυτόν τον κλάδο και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γιατί ήδη έχουμε κάνει πολύ θετικά βήματα».

jjjjj.jpg

(Φωτο από την τηλεόραση της Ταϊλάνδης)

Όπως είπαν, η δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα μας δεν στάθηκε εμπόδιο. Αντίθετα, «για εμάς, η κρίση θεωρήθηκε ευκαιρία κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται σταδιακά με την πρόοδο και εξέλιξη της εταιρείας μας. Η Ελλάδα διαθέτει αξιόλογα καταρτισμένο ιατρικό και επιστημονικό προσωπικό, σύγχρονες ιατρικές υπηρεσίες και μεθόδους, υψηλά ποσοστά επιτυχίας σε συγκεκριμένου τύπου επεμβάσεις ή/και θεραπείες καθώς και την ευρέως γνωστή ελληνική φιλοξενία με αποτέλεσμα να προσφέρει ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία θέτουν γερές βάσεις για την υγιή ανάπτυξη του κλάδου.  Ο ιατρικός τουρισμός αποτελεί, λοιπόν, έναν πολλά υποσχόμενο κλάδο για την Ελλάδα και θεωρούμε την εμπλοκή μας μεγάλη ευκαιρία η οποία, βέβαια, έχει πλέον μετατραπεί σε πάθος και πείσμα.»

12626060_10153895376236941_2114290098_n.jpg
Όπως κάθε αρχή και… δύσκολη, έτσι και οι νέοι επιχειρηματίες δεν τα έχουν βρει όλα… ρόδινα, μιας και στην Ελλάδα τίποτα δεν είναι εύκολο!

«Οι δυσκολίες θα μπορούσαν να κατηγοριοποιηθούν σε δύο επίπεδα. Ως νεοφυής επιχείρηση αντιμετωπίζουμε προβλήματα γραφειοκρατίας, υψηλή φορολογία και κοστοβόρες ασφαλιστικές εισφορές. Από την άλλη, η εταιρεία μας προσπαθεί να τοποθετήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη του ιατρικού τουρισμού, κάτι το οποίο χρειάζεται χρόνο, χρήμα και σοβαρές στρατηγικές συνεργασίες».

Vitabroad1.jpg
Ωστόσο, δεν το βάζουν κάτω, μιας και πιστεύουν ότι «η ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού θα αποτελέσει έναν σημαντικό λίθο στην ανάκαμψη της οικονομίας δημιουργώντας τεράστια έσοδα, θέσεις εργασίας, ανάπτυξη στους κλάδους της υγείας και του τουρισμού, ανάπτυξη κινήτρων προς βελτίωση ιατρικών γνώσεων, μεθόδων και εν γένει υπηρεσιών υγείας, νέες υποδομές και διακρατικές συνεργασίες».

Όσο για το μήνυμα που στέλνουν στους νέους που θέλουν να κάνουν τη δική τους start up; «Η ειλικρίνεια, το όραμα, η επιμονή και οι προσδοκίες είναι αυτά που πρέπει να καθοδηγούν κάθε νέο και κάθε νέο επιχειρηματία να πετύχει το στόχο του και να δημιουργήσει. Η συμβουλή μας προς τους νέους που έχουν μία ιδέα που έχει τα βασικά συστατικά για μελλοντική επιτυχία είναι να την υλοποιήσουν χωρίς φόβο. Η εποχή της ενοχοποίησης της αποτυχίας πρέπει να φτάσει στο τέλος της

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: