ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΤΑ ΕΣΔΑ

Ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου και οι επιμέρους Ενώσεις-Σύλλογοι Ξενοδόχων Πελοποννήσου διαψεύδουν κατηγορηματικά δημοσιεύματα περί δήθεν εμπλοκής τους στην προσφυγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατά του ΕΣΔΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Με αφορμή δημοσιεύματα σε ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ, με έκπληξη διαπιστώσαμε την παντελώς αυθαίρετη, εκ μέρους κάποιων ΜΜΕ, εμπλοκή των ξενοδόχων στην προσφυγή που κατέθεσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο ΣτΕ για την ακύρωση του εθνικού σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων και του εθνικού σχεδίου πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων. Άλλωστε, ουδέποτε διαβιβάστηκε επισήμως, στον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου και στις Ενώσεις-Συλλόγους Ξενοδόχων της Πελοποννήσου, κάποιο σχετικό έγγραφο ή διατυπώθηκε κάποια σχετική άποψη σε κάποιο Δελτίο Τύπου εκ μέρους της Περιφέρειας.

Θεωρούμε ότι, υποχρέωση των ξενοδόχων είναι η παροχή ανταγωνιστικού προϊόντος και υπηρεσιών, ικανοποιώντας την διαμορφούμενη ζήτηση των επισκεπτών και των επιχειρηματικών τους στόχων και κατ’ επέκταση του τοπικού εισοδήματος και της απασχόλησης. Καθήκον της Περιφέρειας Πελοποννήσου και γενικότερα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι η όσο το δυνατόν ορθολογικότερη διαχείριση πόρων και αρμοδιοτήτων αλλά και η αποτελεσματικότητα των ενεργειών για τη διασφάλιση των κοινωνικών και τεχνικών υποδομών και αναδομών, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και κατά συνέπεια και των επισκεπτών (αποκομιδή και διαχείριση των σκουπιδιών, εύρυθμη λειτουργία κοινωνικών υπηρεσιών, νοσοκομεία, συγκοινωνιακά δίκτυα, υπηρεσίες στήριξης του τουρισμού και του πρωτογενή τομέα κ.λπ.), βασικές προϋποθέσεις για οποιοδήποτε μελλοντικό σχέδιο τουριστικής και γενικότερης ανάπτυξης.

Ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου και οι επιμέρους Ενώσεις-Σύλλογοι Ξενοδόχων Πελοποννήσου, με αφορμή τα δημοσιεύματα, καταδικάζουν απερίφραστα κάθε προσπάθεια υπονόμευσης και «άλογης χρήσης» επαγγελματικών φορέων, απ’ όπου και αν προέρχεται.

Εκτιμούμε ότι, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, θα πρέπει άμεσα να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν και με κοινωνικό πρόσημο να προχωρήσουμε προς το μέλλον.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.