ΤΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ» ΣΤΗ HORECA 2016

Ελληνικό Πρωινό ΤήνουΗ Μύκονος, η Λήμνος, η Πάτμος, η Σκύρος, η Φολέγανδρος, η Τήνος, η Αστυπαλιά, η Αίγινα ήταν οι φετινοί πρωταγωνιστές στο περίπτερο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας για το Ελληνικό Πρωινό στην έκθεση HoReCa 2016, σύμφωνα με το http://www.greekgastronomyguide.gr.

Μετά από τους σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς των περασμένων χρόνων, ήλθε εφέτος η ώρα 8 νησιών του Αιγαίου να ενταχθούν στο πρόγραμμα του Ελληνικού Πρωινού.

Το ΞΕΕ δημιουργώντας το 2010 το Ελληνικό Πρωινό είχε σκοπό την σύνδεση της ξενοδοχίας με τη γαστρονομική κληρονομιά κάθε τόπου, ενισχύοντας έτσι την τοπική παραγωγή και την γαστρονομική ταυτότητα κάθε περιοχής.

Με τη δημιουργία των 29 τοπικών Ελληνικών Πρωινών και την παρουσίαση τους σε αντίστοιχες περιοχές, κάθε χρονιά το ΞΕΕ παρουσιάζει στην HoReCa τις νέες ενταγμένες περιοχές για να τις γνωρίσει και το ευρύτερο κοινό. Μ’ αυτόν τον τρόπο, το Ελληνικό Πρωινό κάθε περιοχής, εκτός όλων των άλλων -καταγραφή προϊόντων και συνταγών, προβολή δράσεων, ενημέρωση ξενοδόχων, εντάξεις και αποδόσεις σημάτων Ελληνικού Πρωινού- συνενώνει όλες τις δυνάμεις της γαστρονομίας (σεφ, παραγωγούς, επαγγελματίες εστίασης και ξενοδοχίας, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης), δημιουργεί έναν γόνιμο διάλογο προκαλώντας συνέργειες και την κουλτούρα της συνεργατικότητας.

Διαβάστε αναλυτικά, «¨ξεναγηθείτε» και «μυηθείτε» στα εξαίσια αρώματα, τις ανεπανάληπτες γεύσεις και στα μοναδικά τοπικά προϊόντα των περιοχών πληκτρολογώντας

http://www.greekgastronomyguide.gr/%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CF%81%CF%89%CE%B9%CE%BD%CF%8C-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-horeca-2016/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.