ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΡΙΤΙΔΗΣ: «Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Ε. ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΤΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΦΛΕΓΟΝ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗ ΒΙΖΑ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ»

Με τα λόγια αυτά ο διευθύνων σύμβουλος της Tez Tour Ελλάδας κ. Δημήτρης Χαριτίδης τονίζει στο B2Τ blog την εντύπωση που απεκόμισε από την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε- όπως άλλωστε και άλλοι Ρώσοι tour operators (Coral Travel, Pegas Touristik, Anex Tour)- πρόσφατα με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού κυρία Έλενα Κουντουρά. Ταυτόχρονα επισημαίνει ότι λύση στο καίριο και χρόνιο θέμα της διαδικασίας χορήγησης βίζας στους Ρώσους ταξιδιώτες που επιθυμούν να επισκεφτούν την Ελλάδα καλείται να δώσει το υπουργείο Εξωτερικών.

«Το κλίμα στη συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού κυρία Έλενα Κουντουρά ήταν πολύ καλό και διαπίστωσα την ειλικρινή επιθυμία και προσπάθειά της να βοηθήσει και να κάνει ό,τι μπορεί και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων της. Ωστόσο, το υπουργείο Εξωτερικών είναι το πλέον αρμόδιο για να δημιουργήσει περισσότερα visa centers στη Ρωσία και να στελεχώσει με περισσότερους εργαζόμενους τις ελληνικές διπλωματικές αρχές στη χώρα», δηλώνει χωρίς περιστροφές ο κ. Χαριτίδης. Μια δήλωση- πρόταση που θα πρέπει να εκληφθεί σοβαρά υπόψη καθώς τη συστήνει ένας, χωρίς υπερβολές, ειδήμονας της ρωσικής αγοράς και άριστος γνώστης των εξελίξεων, των δρώμενων, των προτιμήσεων κλπ. των κατοίκων από τη χώρα από τη βότκας, όπως άλλωστε έχει επανειλημμένα διαπιστώσει το B2T blog.

Photo credits: Tez Tour Greece

Photo credits: Tez Tour Greece

Οι προτάσεις αυτές όπως άλλωστε και οι πρωτοβουλίες- ενέργειες τις οποίες λαμβάνει η Tez Tour Ελλάδας για την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν στην Ελλάδα, την εκπόνηση συνεργειών με το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού όπως π.χ. η συνδιαφήμιση κλπ. περιέχονται μεταξύ άλλων στην επιστολή την οποία απέστειλε ο κ. Χαριτίδης στην αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμό μετά από τη συνάντησή τους.  

Σε ότι αφορά στο θέμα της τριετούς βίζας πολλαπλής εισόδου την οποία έχουν αρχίσει πρόσφατα να εκδίδουν οι διπλωματικές αρχές της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη, ο διευθύνων σύμβουλος της Tez Tour Ελλάδας υπογραμμίζει ότι «επί ουδενί δεν σημαίνει ότι έχουν εκλείψει οι χρονοβόρες διαδικασίες για την έκδοση της βίζας και ότι Ρώσοι τουρίστες μπορούν πολύ πιο εύκολα να έρθουν στη χώρα μας καθώς για την έκδοσή της απαιτούνται συγκεκριμένες και σοβαρές προϋποθέσεις όπως για παράδειγμα η καλή χρήση της προηγούμενης βίζας και πολλά άλλα».  

Στο στόχαστρο της Tez Tour Ελλάδας η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν στη χώρα μας.

Διαβλέποντας τη δυναμική που καταγράφει η Αθήνα στην παγκόσμια τουριστική αγορά και έχοντας εις γνώση της ότι η Θεσσαλονίκη αποτελεί το δεύτερο δημοφιλή προορισμό για τους Ρώσους ταξιδιώτες (μετά από την Κρήτη), η Tez Tour Ελλάδας επεκτείνει φέτος την παρουσία της και εντάσσει στο πρόγραμμά της την ελληνική πρωτεύουσα και τη ευρύτερη περιοχή της νύμφης του Θερμαϊκού. Συγκεκριμένα και όπως αποκαλύπτει ο κ. Χαριτίδης «με δειλά βήματα ανοίγουμε φέτος την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Από το Μάιο θα ξεκινήσουν να πραγματοποιούν 5 πτήσεις εβδομαδιαίως από τη Μόσχα σε συνεργασία με την Aegean Airlines και 2 πτήσεις από την Αγία Πετρούπολη. Σύμφωνα με το σχεδιασμό μας και με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα 5.000 και 6.000 Ρώσοι τουρίστες θα επισκεφτούν τη σεζόν του 2016 την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, με τις υπηρεσίες της Tez Tour Ελλάδας». Παράλληλα, από τις 14 Απριλίου του τρέχοντος έτους Ρώσοι ταξιδιώτες θα αρχίσουν να επισκέπτονται την Κρήτη, έχοντας αγοράσει τα αντίστοιχα τουριστικά προγράμματα της Tez Tour Ελλάδας. Ο κ. Χαριτίδης εκτιμά ότι με βάση τα έως σήμερα δεδομένα η Tez Tour Ελλάδας θα φέρει 120.000 τουρίστες τη φετινή χρονιά στην Ελλάδα. Για την ακρίβεια ο αριθμός τους θα είναι περίπου διπλάσιος σε σχέση με πέρυσι που ήταν 69.000 ταξιδιώτες.

Λαμβάνοντας υπόψη του τις οικονομικοπολιτικές εξελίξεις που συντελούνται  στη διεθνή αγορά και στη Ρωσία, ο διευθύνων σύμβουλος της Tez Tour Ελλάδας λέει με νόημα «μακάρι να αποδειχθώ αναληθής, αλλά η Ελλάδα δεν θα υποδεχτεί φέτος περισσότερους από 1 εκατομμύριο Ρώσους τουρίστες. Εάν προσεγγίσουμε αυτό το νούμερο, τότε θα είναι μια μεγάλη επιτυχία».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.