ΝΕΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Σε ξενοδοχειακές μονάδες αναμένεται να μετατραπούν δύο ακόμη κτίρια στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιες αρχές έδωσαν το «πράσινο φως» προκειμένου να επιτραπεί η χρήση των εν λόγω κτιρίων που βρίσκονται κοντά στην πλατεία Συντάγματος ως ξενοδοχείων.

Το πρώτο κτίριο βρίσκεται στην οδό Φιλελλήνων 30-32. Το δεύτερο, που έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέο, είναι ιδιοκτησίας της εταιρείας Orange Partners AEΠΕΥ και βρίσκεται επί των οδών Μητροπόλεως 27 και Πατρώου 9-11. Με τις δύο νέες άδειες, έχουν κατ’ ελάχιστο δοθεί τον τελευταίο χρόνο περί τις επτά άδειες για τη μετασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων στο κέντρο της Αθήνας και τη λειτουργία τους ως ξενοδοχείων.

Ειδικότερα, άλλες τρεις άδειες έχουν δοθεί για τη μετατροπή κτιρίων επί της οδού Μητροπόλεως. H πρώτη δόθηκε για τη λειτουργία ξενοδοχειακής μονάδας στο πρώην κτίριο του υπουργείου Παιδείας από τον όμιλο Ηλέκτρα και η δεύτερη για τη λειτουργία ξενοδοχείου από την αλυσίδα της Grecotel σε διατηρητέο κτίριο ιδιοκτησίας της εταιρείας Χυτήρογλου. Η τρίτη άδεια έχει δοθεί για χρήση ξενοδοχείου σε κτίριο επί της οδού Μητροπόλεως 65 και Κηρυκείου 6. Οι άλλες δύο άδειες αφορούν στη μετασκευή κτιρίων επί της οδού Ερμού. Το πρώτο κτίριο βρίσκεται επί των οδών Ερμού 121 και Αστιγγος και το δεύτερο κτίριο βρίσκεται επί της οδού Ερμού 95.

 

Πηγή: kathimerini.gr

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.