ΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΤΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΤΗΣ 60 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΡΙΕΤΙΑ;

Στη σύσταση της θυγατρικής εταιρίας HotelBrain Capital που αποτελεί ουσιαστικά τον επενδυτικό της βραχίονα προέβη πρόσφατα η μεγαλύτερη ελληνική εταιρία διαχείρισης ξενοδοχείων HotelBrain. Σκοπός της νεοσυσταθείσας εταιρίας – γεγονός που γνωστοποιήθηκε πρόσφατα και κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της HotelBrain-τίθεται η δημιουργία χαρτοφυλακίου με την απόκτηση (μέσω μισθώσεων, κλπ) τουριστικών καταλυμάτων τα οποία αναβαθμίζει επενδύοντας κεφάλαιο, επανατοποθετεί στην αγορά και αυξάνει την εμπορική τους αξία. Ήδη η HotelBrain Capital διαθέτει στο portfolio της 11 ξενοδοχειακά καταλύματα ανά την Ελλάδα έχοντας ως στόχο την απόκτηση 60 καταλυμάτων μέσα στην επόμενη 3ετία.

Όλα τα ξενοδοχεία της HotelBrain Capital απολαμβάνουν την μακρόχρονη εμπειρία, την τεχνογνωσία και το σύνολο των υπηρεσιών της HotelΒrain, της κορυφαίας εταιρείας διαχείρισης ξενοδοχείων, με το διαρκώς αυξανόμενο πελατολόγιο στην Ελλάδα, την Τουρκία, το Λίβανο, την Κύπρο, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο και την Αυστρία.

Τα ξενοδοχεία που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της HotelBrain Capital είναι: CHRYSSANA BEACH HOTEL,
PETRADI BEACH HOTEL,  NEFELES LUXURY RESIDENCES&LOUNGE,  XENIA POROS IMAGE, AQUA MARINA RETHYMNO LIVING,  AEGEA BLUE CYCLADIC RESORT,  ANASSA VILLAS, PAXOI, PARADISE ART HOTEL,  MIRADOURO SEAFRONT RESIDENCES,  DOUKA APARTMENTS και AKRA MOREA APARTMENTS.

Ταυτόχρονα, το επιχειρηματικό σχέδιο ανάπτυξης της HotelBrain προβλέπει και ταυτόχρονα στοχεύει στο να ξεπεράσει η εταιρία τα 150 ξενοδοχειακά καταλύματα μέσα στο 2016 αλλά και να διεισδύσει σε τέσσερις νέες αγορές. Συγκεκριμένα, την Ισπανία, τη Μάλτα, τη Ρουμανία και τη Βοσνία- Ερζεγοβίνη.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη γενική συνέλευση της HotelBrain, tα 72,8 εκατ. ευρώ άγγιξε το 2015 ο συνολικός συστημικός τζίρος των ξενοδοχείων που διαχειρίζεται η εταιρία, έναντι των 51,4 εκατ. ευρώ το 2014. Αντίστοιχη αύξηση παρουσίασε το 2015 η Μέση Τιμή Δωματίου (ADR), φθάνοντας τα 210,34 ευρώ (από 181,36 ευρώ το 2014), ενώ η πληρότητα κινήθηκε σχεδόν στο ίδιο  με το περσινό επίπεδο (72%). Το 2015 το 39% των υπό διαχείριση ξενοδοχείων προχώρησε στην κατασκευή νέων web sites. To 75% των μονάδων της έχει, πλέον, συμβατά συστήματα κρατήσεων για την εξυπηρέτηση των πελατών της από κινητές συσκευές. Το 2014 το εν λόγω ποσοστό ανερχόταν μόλις στο 34%.

Ο ιδρυτής και  πρόεδρος  της ΗotelBrain και αντιπρόεδρος των Small Luxury Hotels of the World Πάνος Παλαιολόγος  ανακοίνωσε τη δημιουργία νέων γραφείων της HotelBrain στο Λονδίνο, ενώ υπογράμμισε ότι τη φετινή τουριστική σεζόν θα κυριαρχήσει η τάση των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έως σήμερα η HotelBrain διαχειρίζεται περισσότερα από 130 σε 55 προορισμούς επτά διαφορετικών κρατών.

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.