Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΩΡΕΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΩΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2016!

Λίγους μήνες πριν την κατασκευαστική ολοκλήρωση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και την παράδοσή του στο Ελληνικό Δημόσιο, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες, για πρώτη φορά εντός του εργοταξίου, η 61η συνεδρίαση της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ελληνικού Δημοσίου (Ε.Σ.Ε.Ε.Δ.) με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για το ΚΠΙΣΝ, η οποία έχει ως στόχο την έγκαιρη προετοιμασία και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων μερών, προκειμένου να διασφαλιστεί η βέλτιστη μελλοντική λειτουργία του έργου.

Συγκεκριμένα, η συνεδρίαση έλαβε χώρα στην Εναλλακτική Σκηνή εντός των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), ενώ για πρώτη φορά δόθηκε η δυνατότητα σε δημοσιογράφους να παρακολουθήσουν από κοντά τη συνεδρίαση και να συμμετέχουν στο διάλογο με τα μέλη της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του ΕΔ. Επιπλέον, στο πλαίσιο της ζωντανής μετάδοσης της συνεδρίασης, μέσω του ιστότοπου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το κοινό είχε την ευκαιρία να θέσει απευθείας στα αρμόδια μέλη της Επιτροπής τις ερωτήσεις του σε σχέση με το έργο, αποκτώντας με αυτό τον τρόπο, μια πιο άμεση και ολοκληρωμένη ενημέρωση για την εξέλιξή του.

Η 61η συνεδρίαση της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ελληνικού Δημοσίου για το ΚΠΙΣΝ εστίασε κυρίως σε θέματα αναφορικά με το πλαίσιο της μελλοντικής λειτουργίας του ΚΠΙΣΝ, καθώς και στις ενέργειες που ο κάθε φορέας που συμμετέχει στην Επιτροπή οφείλει να υλοποιήσει μέσα στο επόμενο διάστημα, συνδράμοντας τόσο στην επιτυχημένη ολοκλήρωση, όσο και βέλτιστη μελλοντική λειτουργία του έργου. Κατά την συνάντηση, παρουσιάστηκαν επίσης, τα αποτελέσματα της πρόσφατης μελέτης επιδράσεων του έργου που εκπόνησε η εταιρία The Boston Consulting Group για λογαριασμό του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. 

«Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) βρίσκεται πια στην τελική του ευθεία και, μέσα στους επόμενους μήνες, θα είμαστε σε θέση να το παραδώσουμε στον τελικό του ιδιοκτήτη, την ελληνική κοινωνία, η οποία είμαστε βέβαιοι πως θα το αγκαλιάσει και θα το φροντίσει», δήλωσε ο Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. «Το ΚΠΙΣΝ σχεδιάστηκε, κατασκευάστηκε και, σε λίγο καιρό, θα ολοκληρωθεί, έχοντας ως γνώμονα τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και, κυρίως, τις αδιαπραγμάτευτες δυνατότητές της για ανάπτυξη. Αποτελεί ένα σύγχρονο έργο που εισάγει ένα νέο πρότυπο συνεργασίας ανάμεσα στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, με την κοινωνία να έχει, από τα πρώτα κιόλας στάδια κατασκευής του, έναν ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση της ταυτότητάς του. Το ΚΠΙΣΝ παραδίδεται στην Ελληνική Πολιτεία, και ως εκ τούτου στην κοινωνία, εντός του προκαθορισμένου χρονοδιαγράμματος και προϋπολογισμού της δωρεάς και χωρίς καμία οικονομική εκκρεμότητα να βαραίνει το μελλοντικό του διαχειριστή και ιδιοκτήτη».
Το έργο θα ολοκληρωθεί κατασκευαστικά μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016, και θα παραδοθεί ως δώρο στην Ελληνική Πολιτεία, η οποία θα είναι πλήρως υπεύθυνη για τη λειτουργία και διαχείρισή του.

Η δωρεά των €596 εκατομμυρίων από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την κατασκευή και τον εξοπλισμό του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, καθώς και για τη μετάβαση της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδας και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στις νέες τους εγκαταστάσεις, αποτελεί τη μεγαλύτερη δωρεά στην πρόσφατη ελληνική ιστορία και μία από τις μεγαλύτερες μεμονωμένες δωρεές παγκοσμίως, στον τομέα της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.