ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, κας Έλενας Κουντουρά στο Κάιρο μετά από πρόσκληση της Αιγυπτιακής κυβέρνησης και του Ομολόγου της κ. Hisham Zaazou, για την ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας και Αιγύπτου στον τουρισμό.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια των πρόσφατων επαφών σε κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, που επιβεβαιώθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη Προέδρου της Αιγύπτου, Abdel Fattah El- Sisi στην Αθήνα και την προηγηθείσα επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στην Αίγυπτο.

Η Αν. Υπουργός υπέγραψε με τον Ομόλογό της Μνημόνιο Κατανόησης για τη Συνεργασία στον Τουρισμό. Το μνημόνιο προβλέπει κοινές ενέργειες για την ανταλλαγή τουριστικών ροών και την προώθηση κοινών τουριστικών πακέτων σε Ελλάδα και Αίγυπτο από τρίτες χώρες. Προωθείται επίσης η συνεργασία στην ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού, δράσεις αμοιβαίας τουριστικής προβολής και η διευκόλυνση των τουριστικών επενδύσεων. Συστήνεται Μικτή Επιτροπή Τουρισμού, για την υλοποίηση των κοινών δράσεων.

Σε Συνέντευξη Τύπου με τον Ομόλογό της, η κα Κουντουρά αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν τους δύο λαούς και στην κοινή βούληση σύσφιξης των τουριστικών σχέσεων με αμοιβαία οφέλη.

Η κα Κουντουρά συναντήθηκε επίσης με τον Υπουργό Υγείας, Dr. Ahmed Rady, με τον οποίο συζήτησε τις προοπτικές ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού, καθώς και με τον Υπουργό Πολιτικής Αεροπορίας κ. Mohamed Hassan Kamal για το θέμα των απευθείας πτήσεων και της ανάπτυξης κοινών πακέτων για την προσέλκυση επισκεπτών από μακρινές αγορές.

Η Υπουργός συναντήθηκε ακόμη με εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας και του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και ξεναγήθηκε και στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Κάιρο όπου λειτουργεί το νεοσύστατο Μουσείο.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.