ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Το ρητό «η ισχύς εν τη ενώσει» αποφάσισαν από φέτος να υλοποιήσουν τα ξενοδοχεία οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον Τουρισμό στη Μεταμόρφωση, με αποτέλεσμα να ανοίγονται σε νέες αγορές της Δυτικής Ευρώπης για την καλοκαιρινή σεζόν, όπως το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ιταλία και η Γαλλία, αλλά και σε κοντινές αγορές όπως η Τουρκία, ενώ ο αριθμός των Βαλκάνιων που προτιμούν την περιοχή συνεχώς αυξάνεται.
Αναλυτικότερα, από την εποχή που άρχισε η στροφή στον Τουρισμό, η Μεταμόρφωση αποτέλεσε έναν ιδιαίτερο πόλο έλξης, λόγω του ιδιαίτερα ευνοϊκού κλίματός της. Δεν είναι τυχαίο ότι δημιουργήθηκαν και ακόμη λειτουργούν τρεις κατασκηνώσεις.
Τα τελευταία χρόνια ξεκίνησε σταδιακά μια προσπάθεια ξενοδοχείων και ενοικιαζομένων δωματίων που υπάρχουν στην περιοχή για επενδύσεις, με σκοπό την αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουν, για να φτάσουν φέτος σε καθορισμό κοινών στόχων και κοινή κάθοδο στις τουριστικές εκθέσεις, αλλά και δημιουργία site για την ανάδειξη της περιοχής.
Να σημειώσουμε ότι το καλοκαίρι του 2015 η αγορά της Ρωσίας ήταν πεσμένη, ωστόσο οι απώλειες καλύφθηκαν από τις Βαλκάνιες χώρες που σημειώνουν συνεχή άνοδο, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και φέτος.
Φέτος το τετράστερο ξενοδοχείο Blue Dolphin, το τετράστερο Village Mare, το τρίστερο Simeon και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια 4you αποφάσισαν κοινή κάθοδο στις τουριστικές εκθέσεις των Βαλκανίων, δηλαδή σε Βουλγαρία, Σερβία και Ρουμανία, ενώ σκοπεύουν την επόμενη χρονιά να εμφανιστούν μαζί σε μεγάλες εκθέσεις, όπως αυτή του Βερολίνου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του halkidikifocus οι εκτιμήσεις για την καλοκαιρινή σαιζόν κάνουν λόγο για περαιτέρω αύξηση των Βαλκάνιων τουριστών (πού ήδη κυριαρχούν στην περιοχή) ενώ ήδη σημειώνονται προκρατήσεις από νέες αγορές της Δυτικής Ευρώπης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.